середу, 8 лютого 2017 р.

Згубна пристрасть руйнує життя



Визначним показником достатку кожної країни є здоров'я молодого покоління.  
 Сучасна молодь не зовсім обізнана в питанні здорового способу життя. 

Популяризації в учнівському середовищі літератури, спрямованої на пропаганду здорового способу життя, формуванню у юних користувачів уявлення про те, що здоров'я значною мірою залежить від них самих, було присвячене засідання юридичного лекторію «Підліток і закон», яке відбулося в центральній бібліотеці для дітей 8 лютого.
Захід відкрила методист ЦДБ Тамара Шпак. У своєму виступі вона підкреслила, що наркоманія – це надто поширена проблема, яка призводить до трагічних наслідків, навела приклади загибелі відомих людей світу від вживання наркотиків, познайомила читачів з літературою, що експонувалася на виставці-шоці «Згубна пристрасть зруйнувала життя».
 

Семикласники БЗШ №20 ( кл. керівник Н. А. Волгіна) стали учасниками бесіди-застереження «Наркотики – проблема особистості, наркотики – проблема суспільства», яку провела Ольга Іванівна Куницька, практичний психолог КЗ БМР «Білоцерківська міська лікарня №4». Вона запропонувала школярам опрацювати анкету «Твоє ставлення до наркотиків», а потім в формі діалогу повела розмову на цю актуальну тему.
         
Лікар-психолог загострила увагу на небезпеці психологічної деградації людини, що приймає наркотики;  довела юним користувачам, що паралельно із звичкою до наркотику, відбувається різке звуження інтересів особи, її потреб, мотивів поведінки.
  
Учасники заходу переконалися, що наркоманія – це не проведення вільного часу в товаристві друзів, а небезпечна хвороба, і далеко не кожному вдається її перемогти.


Наприкінці заходу гостя  наголосила, що перш ніж взятися за шприц, кожний повинен пам'ятати, що обираючи хвилинний «кайф», він свідомо обирає свій шлях до безодні.

Немає коментарів:

Дописати коментар