четвер, 27 квітня 2017 р.

«Екологічні проблеми України»



26 квітня трагічний та пам’ятний день для України. 
Після Чорнобильського лиха як ніколи гостро постала проблема екології. Тож невипадково саме в цей день у центральній бібліотеці для дітей відбувся День інформації «Екологічні проблеми України».


Розпочався день спогадами про героїв Чорнобиля та вшануванням їх пам’яті.


В читальній залі обслуговування читачів – учнів 5-9-х класів працівники книгозбірні оформили книжково-ілюстративну виставку «Збережемо Землю разом».


Протягом дня біля неї проводилася низка заходів: екологічна бесіда «Увійди в природу другом», година цікавих повідомлень «Тиша тишу по імені кличе» (про заповідні місця України), бібліографічний огляд літератури «Від екології довкілля до екології душі», перегляд відеоролика «Екологічні проблеми України» (https://www.youtube.com/watch?v=STTLrmA8wqo), який роз’яснював підліткам сучасну екологічну ситуацію нашої країни.



Родзинкою дня став візит юних артистів зразкового лялькового театру «Фантазія» (кер. Катерина Громадська), що діє при ЦТДЮ «Соняшник».



Із великим задоволенням учні 5-А класу БЗШ № 4 
(кл. кер. Т. М. Корнєва) взяли участь у вікторині «Екологічні секрети» та подивилися виставу «Казка про блакитну Рось» у виконанні Влада Кніфута, Катерини Мишко, Афіни Козак, Єлизавети Фіялки, Дар’ї Однорог, Вікторії Ходаківської, Марії Шерстюк.




Бібліотекарі впевнені, що їхні читачі ознайомилися з основами екологічної культури і сьогодні без потреби не зірвуть квітку, не зрубають ялинку, не візьмуть в руки пташеня, якщо поруч кружляють стурбовані «батьки», не будуть знущатися над безхатніми звірятками та не викинуть своїх домашніх тварин за двері...

Немає коментарів:

Дописати коментар