четвер, 20 липня 2017 р.

Уроки патріотизму від Андрія Гудими



«Ми повинні полюбити себе в Україні, і Україну в собі», – цей патріотичний вислів, пройнятий любов’ю до України, належить художнику слова, прозаїку і поету, літературознавцю й критику Андрієві Дмитровичу Гудимі.

 19 липня письменник-краянин відзначає свій 80-й день народження. Цій ювілейній даті працівники центральної бібліотеки для дітей присвятили День інформації «Уроки патріотизму від Андрія Гудими».

 Бесіда-інформина «Андрій Гудима: від Героя народного до національного» проходила на фоні кадрів відео-сюжету про письменника.
https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=ZVCNmGqkuPI 


                              
 Бібліотекарі розповіли юним читачам, що Андрій Дмитрович Гудима практично усе своє життя живе і творить у нашому рідному місті. Тому й не дивно, що Біла Церква пишається своїм Почесним Громадянином і записала його до свого «Золотого Фонду».
 Бібліографічний огляд літератури «Очима болю і вустами гніву» представила Антоніна Даценко. Присутніх зацікавили історичні твори автора: «Северин Наливайко», «Сповідь Мазепи», «Клекотіли орли», «Устим Кармелюк», «Чорне сонце», «Кара без вини» та інші. Пані Антоніна довела слухачам, що твори Андрія Гудими – це вишукано довершені сюжети, які випромінюють позитивну енергію, містять багато цікавого про героїчне минуле нашої країни та вчать патріотизму.


 Поетична хвилинка «Поет найкращої в світі землі» не залишила байдужим жодного відвідувача книгозбірні. Діти не тільки слухали віршовані рядки із збірки «Дзвони над Россю», а й самі долучилися до читання поезії.


 Впродовж дня юні користувачі знайомилися з літературним надбанням письменника, переглядаючи книги, представлені на книжковій виставці «Високий дух Майстра».


 Усі заходи цього дня були цікавим та пізнавальним. Користувачі-діти відкрили для себе непересічну особистість, людину, якою ми пишаємося.

Немає коментарів:

Дописати коментар