середу, 26 липня 2017 р.





Вдовиченко Г. Мишкові миші: повість / Галина Вдовиченко. – К. : Грані-Т, 2011. – 64 с. : іл.
Якщо ти гадаєш, що з мишами каші не звариш, то це означає, що тобі  просто не щастило на мишей. А от Мишкові, героєві нової повісті популярної письменниці Галини Вдовиченко, з ними ще й як пощастило! Він зі своїми друзями – домашніми, польовими, лабораторними, летючими й навіть комп’ютерними гризунами – створив тааакеее… А що саме він створив і що йому на це сказали мама й тато – дізнаєшся, прочитавши цю веселу книжку.

Мельниченко Т. Чим пахне дитинство / Тамара Мельниченко. – К. : Грані-Т, 2008. – 40 с.: іл. – (Серія «Сучасна дитяча проза).
Відчуваєш? Повіяло чимось запашним і до болю рідним. Чи то маминими млинцями чи манною кашею з ванількою, що так солодко смакували у дитинстві… Запахи поглинають тебе, беруть у полон спогадів і раптом відчуваєш, що ти вже зовсім інший. Маленький, безтурботний, у кумедних капцях, пізнаєш навколишній світ – де нічка ховає зорі і місяць, як народжується новий день, хто малює взимку на вікнах… Дорослі вирішують інші важливі питання – а чим же так солодко пахне Дитинство?

Леся Мовчун Л. Арфа для павучка / Леся Мовчун. – Львів: Вид-во Старого Лева, 2011. – 48 с. : іл.
Герої цієї книги  живуть у незвичайному, світлому, теплому і зворушливому світі казок Лесі Мовчун. Павучок Карпик майструє особливу місячну арфу,  Хро влаштовує собі домівку у великому жовтому яблуку, а кошеня з білою лапкою – шукає тиші. 


Павлишин Г. Унікальна Картоплина / Галина Павлишин . – К. : Грані-Т, 2008. – 40 с.: іл. – (Серія «Сучасна дитяча проза).
Занурись у дивний світ, у якому живуть герої книги Галини Павлишин. Картопля, яку ти давно звик бачити в різних стравах, раптом перетворилась на унікальну – вона, бачте, понад усе любить розмірковувати про життя. Каналізаційний Люк, життєве кредо якого – кругла постійність, заздрить птахам, бо вони вміють літати. А сорокарічний Бук, постійно сонний і неуважний, манерою спілкування обрав економію слів.

Радушинська О. Щоденник Славка Хоробрика, або пригоди хлопчика-міліціонера / Оксана Радушинська. – Львів : Вид-во Старого Лева, 2012. – 88 с. : іл.
Прекрасно ілюстрована цікава дитяча книга  від "Видавництва Старого Лева". Славко Хоробрик - звичайнісінький хлопчик, який мріє стати міліціонером. З ним ти дізнєшся, які дитячі витівки можуть спричинити халепу, та чи дозволено дітям робити все, що заманеться.

Немає коментарів:

Дописати коментар