вівторок, 28 серпня 2018 р.

Лауреати ІІІ Міжнародної премії імені Івана Франка 2018 року


Міжнародна премія імені Івана Франка заснована 2015 року Міжнародним фондом Івана Франка, надається за наукові відкриття, здобутки та заслуги науковців світу у галузі україністики та соціально-гуманітарних наук.


Премія, визнана у 10 країнах світу, посіла почесне місце у науковому світі та піднесла велич  українського вченого, мислителя та письменника на високий рівень. Вона поступово стає українським міжнародним змагальним майданчиком серед науковців-гуманітаріїв.

У 2018 році до комітету премії було подано 21 наукову роботу з 17 вишів 4-х країн: Великобританії, ФРН, Сербіі та України.

Цього року преміальний фонд Міжнародної премії імені Івана Франка становив 400 тисяч гривень.


У номінації  «За вагомі здобутки (досягнення) у галузі україністики» нагороду отримала доктор філологічних наук, дійсний член Наукового товариства імені Шевченка, професор Українського католицького університету (Львів) і Українського вільного університету (Мюнхен), завідувач кафедри філології Українського католицького університету ЯРОСЛАВА МЕЛЬНИК за монографію «…І остання часть дороги. Іван Франко в 1908-1916 роках».


У номінації «За вагомі здобутки (досягнення) у галузі соціально-гуманітарних наук» нагороду вручили доценту східноєвропейської історії Гельсінського університету – ЙОГАННЕСУ РЕМІ за працю "Брати чи вороги: Український національний рух та Росія, з 1840-х до 1870-х років".


Немає коментарів:

Дописати коментар