вівторок, 11 червня 2019 р.

Спорт єднає Україну


Центральна бібліотека для дітей долучилась до відзначення традиційного свята спорту та здоров’я – Олімпійського дня, яке щорічно проводиться майже в 200 країнах світу, а в цьому році присвячується 125-й річниці заснування унікальної та найбільш успішної спортивної структури – Міжнародного Олімпійського Комітету.

У книгозбірні відбувся День інформації «Спорт єднає Україну». Для користувачів протягом дня презентувалася книжкова виставка «Спорт, спорт, спорт», на якій експонувалися видання про історію спорту та розвиток олімпійського руху.


Бібліотекарі запропонували читачам огляд літератури та періодичних видань «Зі спортом по життю», з якого діти дізналися багато цікавої інформації про захоплюючий світ спорту, своїх спортивних кумирів, встановлення рекордів та про можливості самовдосконалення за допомогою спортивних занять у будь-якому віці.


Завідувачка відділом обслуговування Інна Кабула познайомила підлітків із історіями зірок українського спорту. Діти із задоволенням взяли участь у вікторині «Знавці олімпійського спорту», дружньо вгадували імена видатних спортсменів: найкращого стрибуна із жердиною, президента НОК України Сергія Бубки; рекордсмена світу, олімпійського чемпіона з метання молота Юрія Сєдих; спринтера Валерія Борзова; олімпійської чемпіонки з багатоборства Наталії Добринської; українських гімнасток Ірини Дерюгіної, Олександри Тимошенко, Анни Безсонової; баскетболістів Анатолія Полеводи, Сергія Коваленка, Олександра Сальникова та інших.

Вихованці пришкільного табору «Барвінкова країна» взяли участь у захопливій грі-квесті «О, спорт! Ти – насолода!». Перед учасниками бібліотекарі поставили завдання: знайти вислів про спорт. Гравці, за допомогою мапи квестової зони, разом з координаторами розшифровували криптограми, брали участь у спортивних перегонах, впізнавали видатних спортсменів за світлинами, відшукували на книжкових стелажах та в мережі Інтернет цікаву інформацію про призерів олімпійських, паралімпійських, юнацьких олімпійських ігор.




  
Успішно виконавши всі завдання, учасники знайшли вислів «Спорт – здоров’я, сила духу і краси», який став гаслом флешмобу.


Немає коментарів:

Дописати коментар