вівторок, 22 вересня 2020 р.

Давайте знайомитись: Джефф Кінні — американський мультиплікатор, продюсер, автор дитячих книг.

 


         Джефф Кінні народився в 1971 році в штаті Меріленд, США. Після закінчення школи вступив до Мерілендсьокого університету. Під час навчання Кінні створив комікс «Ідґуф», який й сам проілюстрував. Комікс протягом тривалого часу друкувався в університетській газеті.

У 2007 році на прилавках магазинів з'явилася перша книга автора, яка буквально відразу зробила його всесвітньо відомим письменником. Твір отримав назву «Щоденник слабака», оскільки розповідь в ньому ведеться від імені звичайного хлопця Грега, який ходить в школу, лається і мириться з родичами, та й в цілому живе звичайнісіньким життям. Грег - не спортсмен, не заучка і не мачо, а самий звичайний хлопець, життя якого наповнене проблемами. То батько вирішує, що сина необхідно записати в спортивну секцію або навіть віддати до військового училища, то старший брат починає шантажувати і насміхатися, то проблеми зі старшокласниками в школі. Проста і невигадлива історія настільки підкупила читачів своєю щирістю, що незабаром книга вилилася в справжню серію.

2009 року журнал «Time» назвав Кінні одним з найвпливовіших людей світу.

Книги Джеффа Кінні вчать читачів ніколи не здаватися і не опускати руки, навіть якщо доля раз за разом підкидає випробування. Його книги написані просто і зрозуміло у них багато гумору і також багато речей, які змусять ще довго думати про події в книзі.

У 2016 році Джефф Кінні отримав премію «Nickelodeon Kids Choice Award» в номінації «Улюблена книга» за серію книг «Щоденник слабака».

В даний час Джефф Кінні живе й працює в місті Плейнвіль в штаті Массачусетс, разом з дружиною і двома синами. Кінні працює повний робочий день як письменник та дизайнер онлайн-ігор, також він є розробником дитячої онлайн гри «Poptropica»


Кінні Дж. Щоденник слабака: роман у малюнках. Книга 1 / Джеф Кінні; пер. з англ.  М. Пухлій. – К. : КМ-БУКС, 2014. – 224 с. : іл.


Дитинство — жахлива пора. І кому це знати краще, як не Ґреґу Гефлі! Середня школа, де вчорашня дрібнота опиняється серед рослявих і недобрих підлітків, які вже й бороду голять, це просто катастрофа якась. Але Греґ не втрачає оптимізму й ділиться з нами своїми пригодами й порадами.


Кінні Дж. Щоденник слабака. Зоряний час Родрика: роман у малюнках. Книга 2 / Джеф Кінні; пер. з англ.  М. Пухлій. – К. : КМ-БУКС, 2016. – 284 с. : іл.

Ґреґ Гефлі розповідає про літні канікули й про свої намагання не вскочити скочити в халепу після повернення до школи, а також зробити так, щоб його старший брат Родрик не розповів нікому про найбільш принизливу подію, що сталася з Ґреґом улітку.


Кінні Дж. Щоденник слабака. Остання крапля: роман у малюнках. Книга 3 / Джеф Кінні; пер. з англ. М. Пухлій. – К. : КМ-БУКС, 2019. – 224 с. : іл.


Ґреґ Гефлі ніколи не перестане бути слабаком. Просто треба, щоб хто-небудь пояснив це Ґреґовому батькові. Розумієте, Фпенк Гефлі щиро вірить, що здатен зробити свого сина міцнішим, тому віддає його на футбол та інші заняття для справжніх чоловіків.

Кінні Дж. Щоденник Слабака. Канікули псу під хвіст: роман у малюнках. Книга 4 / Джеф Кінні; пер. з англ. М. Пухлій. – К. : КМ-БУКС, 2019. – 224 с. : іл.

Настали літні канікули – погода чудова, і всі діти веселяться надворі. А де ж Ґреґ Гефлі? Вдома, грається у відеоігри за запнутими шторами. Ґреґ не приховує, що йому «більше до вподоби приміщення», він живе у своїй найкращій літній фантазії: жодних обов’язків і жодних правил. Але Ґреґова мама інакше уявляє собі ідеальне літо.


Кінні Дж. Щоденник Слабака. Бридка правда: роман у малюнках. Книга 5 / Джеф Кінні; пер. з англ. М. Пухлій. – К. : КМ-БУКС, 2019. – 224 с. : іл.


Ґреґ Гефлі завжди поспішав вирости. Та чи справді процес дорослішання такий, яким його уявляють діти? Перед Ґреґом раптово постають проблеми спільних вечірок для дівчат і хлопців, збільшення кола обов’язків та інші не надто приємні зміни, що супроводжують дорослішання – і все це без найкращого друга Роулі. Чи зможе Ґреґ прорватися самотужки? А чи доведеться йому пізнати «бридку правду»?

Немає коментарів:

Дописати коментар