четвер, 19 березня 2015 р.

У нього кожне слово – це перлина


      

                                     
      
19 березня класику української літератури, майстру української поезії Максиму Тадейовичу Рильському виповнюється 120 років від дня народження. Все своє життя поет присвятив українському слову. Поезії митця пронизані любов'ю до рідної землі, українського народу.

Максим Рильський надрукував за своє життя 35 книжок поезії. Його вірші сповнені щирістю, відвертістю, інколи легкою іронічною усмішкою. Він - автор багатьох літературно-критичних статей, редактор  поетичних та етнографічних видань, перекладач.  Доробку великого поета і вченого належить одне з найпочесніших місць у скарбниці національної культури.

Користувачі ЦДБ долучилися до творчої спадщини Максима Рильського в ході проведення бібліотечного заходу - літературного портрета  нього кожне слово - це перлина". На  підтвердження цих слів звучали найкращі вірші автора.  Ярошинська Яна, Іванченко Настя, Ємельянова Катя із задоволенням прочитали  улюблені  поетичні рядки Максима Рильського. Семикласники БЗШ №4 мали змогу ознайомитися з цікавими фактами з біографії поета, відкрити для себе багатогранність його особистості. Їх зацікавила літературна викладка, присвячена майстру слова, вони уважно переглядали книги та статті з періодичних видань про життя і творчість Максима Рильського. Заключним акордом, зверненням поета до молоді пролунали слова: «Людина має розвиватися всебічно».


Немає коментарів:

Дописати коментар