вівторок, 19 січня 2016 р.

"Книжковий дім відкритий всім!"

На початку 2015 року Білоцерківська міська ЦБС приєдналася до Всеукраїнської акції  дитячих бібліотек 
«Книжковий дім відкритий всім!» 
зі збору бібліотечок для читачів-дітей зі сходу України.


Яскравий приклад небайдужості, щирої турботи й уваги продемонстрували працівники книгозбірень нашого міста разом зі своїми читачами. Юні читачі активно відгукнулися на заклик передати своїм одноліткам з Донбасу улюблені книги, поділитися своїми враженнями, мріями та побажаннями і таким чином стали справжніми добродіями. Загалом була зібрана цікава бібліотечка дитячої літератури.

14 січня цього року до ЦДБ в рамках культурного обміну  завітали діти з Попаснянського району Луганської області, допитливі, відкриті, щирі. Вони із задоволенням мандрували бібліотечними залами, знайомилися з книгами та журналами, брали участь у вікторинах. Здавалося б, звичайні діти, якщо не враховувати те, що їм довелося в підвалах ховатися від обстрілів, що вони краще за дорослих розуміються на зброї, що вони, як не жахливо про це говорити, бачили війну «в обличчя», але не втратили інтересу до звичайних дитячих забавок,  яскравих картинок та дитячих книжок. Тому,   саме цим дітям захотілося подарувати краплину дитинства - дитячі журнали та книги.

19 січня  найстарші із гостей, десятикласники Богдан, Олександр та Сергій отримали в подарунок книги від юних читачів Білої Церкви та пообіцяли передати їх у Попаснянську районну дитячу бібліотеку. 
У нас, у дорослих, були деякі сумніви з приводу того, що діти їхатимуть громадським транспортом і чи не буде їм важко везти книги разом зі своїм особистим багажем?
 Відповідь була однозначною: «Із задоволенням доправимо книжки до біблоітеки».



Сподіваємося, що кожна подарована книга знайде свого читача, бо усі вони зігріті  теплом  сердець маленьких білоцерківцев.


Дорогі наші маленькі земляки! У світлий день Водохрещення бажаємо вам Миру, здоровя, радості і, насамперед, Дитинства! Дитинства світлого, безхмарного, безтурботного, яскравого і дуже-дуже доброго.

Немає коментарів:

Дописати коментар