вівторок, 5 січня 2016 р.

Добірка новеньких зимових книжок від видавництва "Фонтан казок"

Наші юні друзі!
Полички нашої книгозбірні поповнилися свіжими книжечками. Тематика Новий Рік, Різдво чи просто зима та сніг. І щороку ці теми аж ніяк не вичерпуються. Автори вигадують нові сюжети, пишуть цікаві зимові казочки. І нема кінця-краю тим різдвяним та новорічним дивам.
Пропонуємо вам, наші юні читайлики, добірку новеньких зимових книжок, з яких ще й запах друкарської фарби не вивітрився. Це книжки з нашого подарунку від «Фонтану казок».

Андрусяк І. Зайчикове Різдво / Іван Андрусяк . – К.: Фонтан казок, 2015. – 16 с.
Віршоказка «Зайчикове Різдво» — продовження популярної «Зайчикової книжечки» Івана Андрусяка, з якою вже виросло ціле покоління українських читаченят.
Упродовж зимових днів Зайчик сумує за сонцем. Його не тішить сніг, допоки він не отримує сонячний дарунок від Святого Миколая і святкує найсонячніше свято в році — Різдво. Ця книжка запрошує читачів до зимових буднів і свят разом із Зайчиком та його лісовими друзями.


Андрусяк І. Третій сніг : повість-казка / Іван Андрусяк . – К.: Фонтан казок, 2015. – 64 с.
Ця книжка про те, як не стати вовком у зграї хижаків. Адже коли живеш у лісі й мусиш щодня хвилюватися, щоб тебе чи найближчого друга бува не з’їли, залишатися добрим і пухнастим ох як нелегко. Тим паче коли ти їжак і по суті — хиже й колюче звірятко, хоч і незле. Втім, у «Третьому снігові» Іван Андрусяк не лише говорить із малими читачами про одвічні теми добра й зла, а й торкається не зовсім популярних в українській дитячій літературі сюжетів — фізичного й душевного каліцтва, мовної ідентичності, співіснування з Іншим, екології.”
Ільченко О. Зимова казка / Олесь Ільченко. – Київ: Фонтан казок, 2015. – 48 ст.
«Тихо падали маленькі сріблясті сніжинки, ще більше прикрашаючи собою ялинку на узліссі. А старий Крук подумав, що і зима має бути на світі – бодай заради такої краси довкола», - так починається «Зимова казка» Олеся Ільченко.
Якщо ви обожнюєте птахів – ви повинні прочитати цю книжечку. Та навіть якщо ви не дуже любите птахів чи радше мало про них знаєте – тим більше варто її прочитати. Окрім пташиних пригод, автор всіяв текст цікавою інформацією про пернатих. Хто чим харчується, яким способом добуває їжу, хто з ким приятелює чи ворогує, хто летить у вирій зграєю чи поодинці, а хто залишається вдома. Настільки добре виписано спілкування пернатих, що лише побіжні згадки про людей нагадують, що читач таки перебуває в іншій непташиній реальності.
Події відбуваються взимку, незадовго до Різдва, тож можна дізнатися, що про наші святкування думають птахи.

Чаклун О. Мрія. Dream. Мечта: казка / Олег Чаклун . – К.: Фонтан казок, 2015. – 48 с.
Настав час мріяти. Автор книжки Олег Чаклун надає нам таку можливість. Казка має назву «Мрія. Dream. Мечта» – і одразу привертає до себе увагу. Це історія мрійливого хлопчика, який на вулиці помітив маленьку пташку і взяв її до себе додому. Він не покинув її саму, а допоміг, зігрівши в квартирі. Хлопчик доглядав за цією пташечкою, годував та обігрівав її. А вночі бачив неймовірно добрі, яскраві, щирі та надзвичайно замріяні сни.
Він мріяв увесь час! Уявляв у своїх снах мрію-пташку. Спостерігав, як вона виростала на його очах, і… відпустив птаху на волю. Абсолютно не шкодуючи про це.
Історія завершується так: «І ось урешті птаха так виросла, що зайняла собою небо… І залишилася в ньому, перетворившись на зірки….
І хлопчик мандрував поміж цими зірками у своїх снах та мріях»

Немає коментарів:

Дописати коментар