вівторок, 1 березня 2016 р.

1 березня - Всесвітній день котів



 Відомі письменники та їхні коти

Виявляється, у великих письменників були дуже своєрідні музи: з пазурами, вусами та вбудованою мурчалкою.

 Бернард Шоу казав, що людина є культурною настільки, наскільки здатна зрозуміти кішку. Погляньте лиш на самого Шоу з котом.

 А Чарльз Буковскі взагалі вважав, що чим більше котів є у людини, тим довше вона проживе. Казав, що колись люди неодмінно збагнуть це і почнуть заводити тисячі кішок.

 Бродський зі своїм котом. Кажуть, що коли Бродський хотів виявити повагу до своїх гостей, то казав: «Хочете, я розбуджу для вас кота?».

А ось фото Рея Бредбері з котом.

Коти й кішки - вічні герої літератури. Чому письменники їх так люблять? По-перше, тому, що вони прекрасні. Недаром великий Леонардо да Вінчі називав це плем´я «шедевром природи». Так воно і є.
  
Кнутсон Є. Пригоди Пелле Безхвостого:  повість-казка / Єста Кнутсон. - К.: Юніверс, 2005. – 96 с.
Казкова повість відомого шведського письменника Єсти Кнутсона (1908—1973) відкриває серію надзвичайно цікавих пригод улюбленця шведських дітей — кота Пелле Безхвостого. Цікаво, що цього кота Єста не вигадав, він насправді був у нього в дитинстві. Хлопчикові дуже кортило мати вдома котика. Єстина мрія здійснилася, коли влітку його родина виїхала з міста на хутір, і там він купив за крону в якоїсь бабусі кошеня. Хвоста кошеняти відгриз пацюк. Симпатичний образ Пелле Безхвостого виріс у цілий цикл дитячих повістей.


Носов М. Живий капелюх / Микола Носов. – К.: Махаон-Україна, 2008. – 
144 с.

Коротке оповідання про кота Ваську і капелюх, під який він заліз із цікавості.






Матюшкіна К. Пограбування банки / Катя Матюшкіна. – К.: Махаон-Україна, 2014. – 192 с.
Якщо ви ще не знайомі з  детективними історіями про геніального кота да Вінчі, обов’язково прочитайте  цю веселу детективну книгу - і не пошкодуєте. Кіт да Вінчі – це геніальний хоробрий детектив, який одного дня звалився із Місяця і назавжди змінив спокійне життя місцевих мешканців. Кіт знайшов мапу скарбів загадкової Анаконди, і разом зі своїми друзями білкою Брякою, совою Угухою, мишенятами Піком, Чучою та Бубушею, шпаком Дзинем, ховрахом Шмутцом, кішкою Мурзотницею та куркою Кудахою вирушив на пошуки скарбів. Але пошуки скарбів будуть нелегкими, друзям будуть протистояти підступні злодії мишеще Зиза та його помічники ведмідь Шатун та горобець Цвірінь. Юних читачів чекають захоплюючі неймовірні пригоди, перегони, викрадення та відкриття. І лише в кінці книги на читачів чекає несподівана розгадка таємниці скарбів.

Скоттон Р. Закоханий Сплет / Роб Скоттон. – Львів: Видавництво Старого Лева, 2014. – 40 с.
У День святого Валентина кіт Сплет підготував особливу валентинку для дуже особливої істоти. Її звати Кицюня. Вона навчається зі Сплетом в одному класі й подобається йому навіть більше, ніж рибні палички чи морозиво. Та от біда, Кицюня, здається, геть байдужа до Сплета. Часом навіть знущається з нього: то хвоста у вузлик зв’яже, то штурхне у кругленьке пузце… А ще ж і суперник у Сплета є – не хто інший, як Спайк. Чи допоможе Сплетові святкова й щира валентинка завоювати лапку та серце Кицюні?... Про це дізнаєтеся, прочитавши чудову історію про перше кохання від неперевершеного Роба Скоттона.

Щербаченко Т. Біла, Синя та інші / Тетяна Щербаченко. – Львів: Видавництво Старого Лева, 2014. – 36 с.

Цікава мурнявська книжечка про кольорових кошеняток. Легка й грайлива. Проте змусить замислися і дорослих, і дітей.






Немає коментарів:

Дописати коментар