понеділок, 21 березня 2016 р.

Книга просить на гостини, в неї свято – іменини!

Щороку хвилююча мить чарівної весни приносить до бібліотек України традиційне і довгоочікуване свято — 
Всеукраїнський тиждень дитячого читання
 час, сповнений дивовижного книжкового розмаїття, свято тих, хто створює  книгу і тих, хто любить читати, дні веселих пригод і літературних відкриттів. Це свято залишається найпопулярнішим понад сім десятиліть і проводиться під час шкільних весняних канікул.


21 березня 2016 року в Центральній бібліотеці для дітей  відбулося урочисте відкриття Всеукраїнського тижня дитячого читання-2016 під гаслом 
«До нас у гості завітай, книгу зі святом привітай!».  Свято книги відкрила директорка Білоцерківської ЦБС Раїса Павлівна Григоренко, вона подякувала дітям за любов до читання та побажала нових книжкових відкриттів, теплих весняних посмішок, гарного настрою. За довготривалу та плідну співпрацю пані Раїса вручила подяки бібліотечним партнерам – керівнику театральної студії «Пролог» Тетяні Яковенко та вчительці початкових класів БЗШ № 11 
Вікторії Ярич.


Ведуча заходу завідувачка ЦДБ Олена Корнієнко запросила читачів до чудової мандрівки у світ дитячої літератури. Книжкові герої, яких реалістично зобразили члени театральної  студії «Пролог», відтворили на імпровізованій сцені найяскравіші уривки з  улюблених книг. Часу нудьгувати не було, адже студійці створили власні неповторні образи. Перед глядачами поставали персонажі  творів:  «Теодори з Васюківки» В. Нестайко, «Попелюшка» Ш. Перро, «Снігова королева» Г. Х. Андерсена, «Пригоди Тома Сойєра» М. Твена, «Пригоди барона Мюнхгаузена» Е. Распе.






Завітав на свято і місцевий письменник-гуморист, керівник літературної студії «Рожевий ранок» ЦДБ  Володимир Дідківський. Він привітав маленьких читайликів і побажав ще довго залишатися в цій чудові країні  дитинства разом зі своїми улюбленими  книгами, прочитав гумористичні твори літстудійців та презентував нову книгу  юної  поетеси Світлани Голоско «Журавлиний поклик». Дитяча аудіторія добре сприйняла творчість своєї однолітки, на аплодисменти глядачів заслуговував кожен вірш, прочитаний авторкою.




А далі читачів розважали Дід Андрушка та Баба Марушка (бібліотекарі ЦДБ Людмила Романович та Лариса Олійник). Дітлахи із задоволенням брали участь у веселих та дотепних вікторинах, конкурсах, іграх. Вони показали себе справжніми книголюбчиками та казкознавчиками,  і за свої кмітливі відповіді отимали солодкі «гостинці».
Дитяче свято перетворилося на справжній феєрверк усмішок і веселого настрою!





На завершення свята бібіотекарі запросили читачів до дитячих книгозбірень міста на цікаві заходи, зустрічі з книгами та письменниками.

Немає коментарів:

Дописати коментар