неділю, 11 грудня 2016 р.

Права людини починаються з прав дитини

Сьогоднішні діти, живучи в час бурхливого розвитку суспільства, новітніх технологій, повинні вміти захистити себе, а для цього потрібно знати свої права.

8 грудня, в рамках Тижня права, відбулося засідання юридичного лекторію «Підліток і закон» за участю старшого лейтенанта, інспектора служби ювенальної превенції Білоцерківського відділу поліції Наталії Шиденко. До центральної бібліотеки для дітей завітали дев’ятикласники БЗШ №4 разом із вчителем правознавства Аллою Анатоліївною Швець.



Цікавим і повчальним для учнів було спілкування з Наталією Олексіївною. На початку заходу вона розповіла учням про громадянські права та обов’язки неповнолітніх, навела приклади наслідків правопорушень та розповіла про відповідальність, яка наступає згідно законів України за ті чи інші вчинки.
Пані Наталя дала дітям поради, як поводитися в тривожній ситуації, коли і куди необхідно звертатися в разі потреби.

Учні обговорили права та обов’язки кожної людини та дійшли висновку, що правові знання потрібні всім і завжди. Завдання кожного – дотримуватися своїх прав і обов’язків, не порушуючи прав і законних інтересів оточуючих людей.

Наприкінці заходу присутні взяли участь у вікторині «Чи знаєте ви?», яку провели бібліотекарі.
Доповнив захід огляд літератури біля книжкової виставки 
«Є право – є надія».

Немає коментарів:

Дописати коментар