пʼятницю, 16 грудня 2016 р.

«Літературний фонтан» мандрує Білою Церквою




Коли на дворі холодний зимовий день, а бібліотечна читальна зала повна маленьких читачів, і не тільки – це вірна ознака того, що в книгозбірню завітали відомі та улюблені письменники.
15 грудня юні читайлики центральної бібліотеки для дітей отримали чудову нагоду особисто познайомитися та поспілкуватися з Іваном Андрусяком, Сашком Дерманським, Сергієм Пантюком, Олегом Чаклуном та Мією Марченко. Зустріч відбулася у рамках проекту «Літературний фонтан».
 Розпочав захід головний редактор видавництва, автор багатьох цікавих повістей, казок, абеток, п’єс і поетичних збірок для дітей Іван Андрусяк. Своїм виступом він порадував присутніх у залі читайликів, майстерно й артистично прочитавши дитячі поезії «Умів читати носоріг», «Чупакабра», «Абрикоси» та кілька уривків із новісінької повісті – «Чакалка і Чупакабра», продовження популярного твору «Стефа і її Чакалка».
 Спілкування з Сашком Дерманським, автором чудових чарівних казок, філологом за освітою – казкарем за покликанням, надовго запам’ятається учасникам заходу. Діти зарядилися позитивом від його поезій «Собака Барабака», «Чому крокодили зелені?», «Мамина робота» із збірки «Бигимоти не медмеді» та презентації його книжки «Стонадцять халеп Остапа Квіточки».
Не розчарував уважних слухачів і третій гість із Києва – усміхнено-серйозний «динозавр» української літератури Сергій Пантюк. Він подарував дітлахам веселощі, читаючи разом з ними скоромовки та поетичні рядки «Про пана Перевертаса». Затамувавши подих, діти слухали уривки з казкових повістей «Вінчі й Едісон» та «Тимко і ґелґотунчик Шкода» в авторському виконанні.
 Найтаємніший письменник Олег Чаклун знову порадував читачів «Справжнім дивом» – збіркою теплих, таких знайомих і буденних історій, які водночас є дивовижними та казковими,фантастично-мультиковою новинкою – «Мікробот» про українського супергероя із серії «Добра фантастика» для активних, веселих і креативних дітей молодшого шкільного віку.


Естафету перейняла Мія Марченко. Вона презентувала різдвяну фантастично-містичну казкову повість «Місто Тіней» із популярної серії для дітей «Книжка про мене». Дебютна повість письменниці – переможець конкурсу «Напишіть про мене книжку!» відзначена премією імені П.Корнійчука та здобула перемогу в конкурсі «Коронація слова» в номінації «Найкращий прозовий твір для дітей середнього шкільного віку».

Діти, як завжди, із захопленням слухали цікаві розповіді авторів. Виступ кожного письменника неодноразово переривався оплесками в знак того, що поезії та прозові твори схвилювали любителів читання.

У заключному слові завідувачка ЦДБ Олена Корнієнко побажала гостям творчого успіху й натхнення, та багато-багато нових книжок і читачів.
Наприкінці зустрічі відбулися автограф і фото сесії з представниками «Літературного фонтану».

Отже, можна констатувати, що літературний десант із Києва щасливо «приземлився» на білоцерківських теренах і вагомо заявив про себе.

Немає коментарів:

Дописати коментар