пʼятницю, 2 червня 2017 р.

Книжкові новинки



Юні друзі!
Запрошуємо вас познайомитися з творчістю канадської письменниці Люсі-Мод Монтгомері (1874–1942). Її книжки вже понад століття користуються величезним успіхом у всьому світі. «Енн із Зелених Дахів» – початок циклу, що складається з восьми книжок.

Монтгомері Л.-М.  Енн із Зелених Дахів: роман / Люсі-Мод Монтгомері. – Львів: Урбіно, 2016. – 320 с.
Події цієї чудової книжки відбуваються в далекій Канаді, на острові Принца Едварда. На фермі Зелені Дахи живуть немолоді вже брат із сестрою Метью й Марілла Катберти. Якось вони вирішили взяти із сирітського притулку хлопця, котрий міг би допомагати їм у господарстві. Проте їхньому здивуванню не було меж, коли виявилося, що замість хлопця до них прибула руденька худорлява дівчина Енн Ширлі. І в цієї незвичайної істоти виявилася напрочуд химерна вдача!
В основу роману «Енн із Зелених Дахів» (1905) покладено дитячі спогади письменниці. У 1908 році книга вийшла у США. Успіх її був миттєвим і нечуваним. Марк Твен назвав руденьку героїню Монтгомері «найбільш зворушливою й чарівною дитиною художньої літератури із часів безсмертної Аліси».
Монтгомері Л.-М. Енн із Ейвонлі : роман / Люсі-Мод Монтгомері. – Львів: Урбіно, 2016. – 272 с.
Це друга книга із циклу про життя Енн Ширлі. Після вчительської семінарії Енн повертається до Ейвонлі, щоб працювати в місцевій школі. Юній учительці доведеться завойовувати прихильність і любов своїх учнів, бо ж серед них чимало шибеників, ледарів і незграб. До того ж, у Зелених Дахах вона мусить допомагати виховувати шестирічних близнят Дору й Деві, чия мама, далека родичка Марілли, померла. На щастя, Енн вкотре переконується, що в житті завжди можна зустріти рідну душу. Крім того, дівчина раптом усвідомлює, що їй дедалі більше подобається один юнак…
Монтгомері Л.-М. Енн із Острова Принца Едварда : роман / Люсі-Мод Монтгомері. – Львів: Урбіно, 2016. – 272 с.
Це третя книжка циклу про Енн Ширлі. Час невблаганно плине, і мрійлива дівчинка, а згодом - зовсім юна вчителька перетворюється на чарівну студентку. Мрії Енн про навчання здійснюються, вона полишає ейвонлійську школу та їде до Редмондського коледжу. Перед нею нові можливості, нові знайомства, нові друзі й сердечна подруга Філіп-па... Крім того, врода Енн і її небуденний розум привертають усе більше уваги. Природно, що довкола аж роїться від юнаків, і не один бажав би, щоб ця гордовита красуня стала для нього не лише другом. Іноді Енн сама не може розібратися у власних почуттях. Хто їй більше до душі - багатий і вродливий Рой Гарднер чи все-таки відданий Гілберт Блайт?
Монтгомері Л.-М. Енн із Шелестких Тополь : роман / Люсі-Мод Монтгомері. – Львів: Урбіно, 2016. – 272 с.
Четверта книжка з серії історій про Енн Ширлі. Закінчивши навчання в коледжі, Енн Ширлі влаштовується на посаду директорки школи в містечку Саммерсайд. Вона винаймає житло в старовинному, оповитому романтикою будинку Шелесткі Тополі. Попереду улюблена робота й очікування на одруження з коханим. Усе було б чудово, якби не ворожість численної й шанованої родини Прінглів, через яку Енн уже подумує покинути Саммерсайд. Та несподівано вона знаходить порозуміння із Прінглами, які відтоді стають їй справжніми друзями. Енн знайомиться зі своєю маленькою сусідкою Елізабет, відчуваючи у ній рідну душу, а згодом їй вдається заприязнитися зі своєю заступницею Кетрін – постійно всім незадоволеною молодою жінкою, яка під впливом Енн цілковито змінюється. Невдовзі Енн покине такі милі Шелесткі Тополі й повернеться до Ейвонлі.

Немає коментарів:

Дописати коментар