пʼятницю, 29 вересня 2017 р.

Бібліотечний тиждень «В нас сьогодні свято і гостей багато»

З нагоди Всеукраїнського Дня бібліотек, який відзначається 30 вересня, працівниками центральної бібліотеки для дітей проведено бібліотечний тиждень «В нас сьогодні свято і гостей багато».

Тиждень відкрився презентацією книжкової виставки-інсталяції «Якщо забракне серцю таємниць», яка відбулася в ЦДБ 25 вересня та привернула увагу мешканців мікрорайону Леваневського до книгозбірні.



Другий день тижня мав назву «День бібліотеки в школі». В холі БЗШ №11 бібліотекарі експонували фотовітрину «Дитяча бібліотека день за днем», де у світлинах відображалися бібліотечні заходи, які проводилися з користувачами, учнями цього навчального закладу. На перервах працівники ЦДБ проводили експрес-опитування «З якими книгами ти подружився?», акцію «Поверни книгу в рідну домівку». Зацікавила школярів бібліоскринька «Все для допитливих та цікавих».



Цього ж дня на абонементах обслуговування читачів відбувся День дублера «Дивовижна професія». Юні «бібліотекарки» спробували себе в різних сферах діяльності й дуже відповідально виконали всі доручені справи: впевнено рекомендували своїм одноліткам цікаві книги та періодичні видання, розставляли літературу на стелажах, заповнювали облікові форми документів.


Наступного дня в ЦДБ відбулося свято – «Посвята в читачі». До книгозбірні завітали учні 1-А і 1-В класу БЗШ №11 (класоводи Надія Поліщук і Наталія Соляр). Бібліотекарі Людмила Романович і Лариса Олійник провели пізнавально-оглядову мандрівку «Книжок країна чарівна у гості вас чекає», бесіди про важливість читання та дотримання правил бережливого ставлення до книг, бібліографічний огляд літератури «Зустрічаємось з книжками — прикрашаємось думками!». Діти з задоволенням переглянули лялькову виставу «Пригоди Нечитайлика», а потім дружньо взяли участь в літературній вікторині «Почитаємо, пограємо, казки відгадаємо». Читачами бібліотеки в цей день стали 27 першокласників, яким було вручено емблеми «Читач бібліотеки».


28 вересня бібліотеку відвідали користувачі, що люблять гучно сміятися і веселитися, читаючи книжки. Їх об’єднав конкурс читців гуморесок українського поета-гумориста і сатирика Павла Глазового. 13 юних любителів гуморесок артистично декламували твори письменника «Несподіване рішення», «Прогноз погоди», «Маленький дачник», «Звідки у студента гроші», «Чудний школяр», «Неперевершена коза», «Радість», «Нервовий пасажир» та інші. Переможцями турніру сміху виявилися Ангеліна Алексієнко, Любов Гуцал, Ілля Кравчук та Наталя Черненко. Всі конкурсанти отримали призи та солодощі.


Останній день тижня – «В нас сьогодні свято і гостей багато» закінчився переглядом літературного флешмобу «Бібліотека єднає покоління», вітаннями і побажаннями читачів на адресу бібліотекарів з нагоди професійного свята. Святкове дійство вийшло за межі бібліотеки та продовжилося на свіжому повітрі.



Немає коментарів:

Дописати коментар