вівторок, 10 жовтня 2017 р.

Гра-мандрівка «Козацькими стежками»



До Дня українського козацтва працівники центральної бібліотеки для дітей підготували гру-мандрівку «Козацькими стежками», яка відбулася 10 жовтня.

      Ведуча Антоніна Даценко провела екскурс книжковою виставкою «Козацька моя Україна», завдяки якому учні поринули у чудовий світ історії, дізналися багато цікавого про героїчні сторінки козацького минулого, традиції й звичаї українських козаків.


     Учасники заходу – учні 5-А класу БЗШ №11 (кл. керівник Тетяна Нужна) намагалися довести, що нащадки козаків можуть бути спритнішими та розумнішими за самих козаків.  Право називатися найспритнішими та найрозумнішими виборювали 2 команди «Козачата» та «Козацька Січ», які дружньо та весело вирушили у подорож.  Козацькі стежки проходили через  чотири станції  «Козацька мудрість», «Козацькі розваги», «Козацьке мистецтво» та «Козацькі скарби».


       На станції  «Козацька мудрість»  учасники продемонстрували свої знання з історії України та української мови й літератури, відповідаючи на запитання вікторини «Козацька кмітливість», називаючи атрибути із репродукції картини Рєпіна «Запорожці пишуть листа турецькому султану» (конкурс «Як козаки листа писали») та приказки, прислів’я про козацьке життя-буття (конкурс «Козацький фольклор»).



       Національно-патріотичний дух змагань панував на другій станції «Козацькі розваги». Юні джури змагалися у конкурсах «Перетягування канату», «Чия  рука найсильніша?», «Козацький одяг», «Улюблений козацький куліш», де продемонстрували  свої вміння, силу та спритність, збираючись у похід із козацьким спорядженням, одягаючи козацькі шаровари, співаючи народних  пісень та варячи козацький куліш.



      Художні, літературні та артистичний здібності хлопці й дівчатка виявляли на станції «Козацьке мистецтво», малюючи із заплющеними очами коня, танцюючи українського гопака, розповідаючи цікаві оповідки, бувальщини, анекдоти, дійовими особами яких були  мужні, сміливі, відважні й відчайдушні, дотепні й веселі козаки.


      Остання станція «Козацькі скарби» здивувала учасників гри-мандрівки. Вони дізналися, що найдорожчим козацьким скарбом була Україна. Переглядаючи відеоролик «Лицарі козацької звитяги», гравці впевнено називали великих гетьманів та полководців, кошових отаманів та козацьких ватажків Дмитра Вишневецького, Петра Сагайдачного, Богдана Хмельницького, Івана Богуна, Івана Виговського, Петра Дорошенко, Івана Сірко, Івана Мазепи, Пилипа Орлик, Павла Полуботка.


      Патріотична гра згуртувала учасників. Команди впевнено пройшли усі випробування з рахунком 8 : 8. 

       Учасники гри довели, що вони дійсно нащадки козацького роду, що в їх жилах гаряча козацька кров пульсує та гуде, і кличе на славні справи та добро.
 

Немає коментарів:

Дописати коментар