четвер, 7 грудня 2017 р.

Маю право знати



В рамках Всеукраїнського тижня права в центральній бібліотеці для дітей шостого грудня відбулися бесіди-консультації «Маю право знати».

Читачі ЦДБ, учні 7-А класу БЗШ №11 (кл. керівник Марина Ямбуренко), зустрілися з представником сектору ювенальної превенції Білоцерківського відділу поліції капітаном Петром Леонідовичем Мелашенко та студентами факультету права та лінгвістики Білоцерківського національного аграрного університету, волонтерами БМГО «Правова мережа» Даріною Цепа та Тетяною Макаревською.


Петро Леонідович в своїй розповіді торкнувся питань, які пов’язані з поняттям злочину, кримінальної відповідальності неповнолітніх, навів приклади злочинів, відповідальність за які настає з 14 років.  Присутні на заході дізналися про злочини, які найчастіше вчиняються неповнолітніми. Насамперед, це крадіжки (більш ніж половина всіх злочинів),  наступні місця посідають розбої та грабежі, поширення та вживання наркотиків, хуліганство, вимагання, тілесні ушкодження та згвалтування.

 Студенти провели майстер-клас "Якщо тобі не має 18», під час якого підлітки отримали досвід, що повинні знати при спілкуванні з поліцією, як поводити себе при затриманні, як себе не може поводити поліцейський…


Методист ЦДБ Тамара Шпак запропонувала семикласникам взяти участь у рольових іграх-ситуаціях «Казкові герої мають право». Учні не тільки майстерно виконали свої ролі, але й надали правильні відповіді, які права літературних персонажів були порушені та назвали документи, в яких ці права захищені.

 Для закріплення розповіді користувачі ознайомились з добіркою літератури правової тематики «Великі права маленької людини».

Немає коментарів:

Дописати коментар