вівторок, 2 січня 2018 р.

Час зимового читання



Любі читайлики!

Зима – пора, коли хочеться затишно вмоститися ввечері, обкластися вуркотливими котами чи подушками, закутатися в ковдру та читати захопливі книжки. Мабуть, у багатьох із вас є улюблені зимові книги – зі сторінок яких віє морозом, магією та неймовірними пригодами.

Пропонуємо вам прочитати книжки, які допоможуть вам створити справжній зимовий настрій.

Янсон Т. Зима-чаріваниця  / Туве Янсон // Країна Мумі-тролів. – Львів: Видавництво Старого Лева, 2005. – С.  309-431.
У цій казковій пригоді ви дізнаєтесь про зиму мумі-тролів, істот, які трішки схожі на бегемотиків і кожної зими вкладаються спатки. У Мумі-домі горить тепла пічка, стоїть запах ялинкової хвої, а головний герой розповіді не спить. Тепер йому належить вперше в житті побачити сніг, переносити холод і, можливо навіть, полюбити зиму. Звичайно, він не буде один. Завжди знайдуться ті, хто не спить взимку… Як йому вдалося пережити зиму - дізнайтеся із сторінок твору. Це традиційна зимова оповідка про незвичайні зимові речі.
Гофмана Е. Т. А. Лускунчик і Мишачий король  / Е. Т. А. Гофман. – К. : Веселка, 1991. – 199 с. : іл.
Різдвяна історія, в якій реальне (життя родини Штальбаумів) і казкове (історія Лускунчика) переплітаються так мистецьки, що часом губишся в здогадах: чи то війна іграшок і мишей приснилася Марі, чи це було насправді? Лускунчик — хто він? Чи це лялька, чи - зачарована людина?
Події «Лускунчика» починаються в Святвечір (24 грудня), в той самий урочистий момент, коли християни очікують появи на вечірньому небі першої зірки.
Головна героїня семирічна Марі вражає своєю винахідливістю, сміливістю, відвагою і рішучістю. Але найголовніше те, що вона – добра і чуйна. Марі зуміла розгледіти в Лускунчику благородне  серце, і змогла полюбити його таким, яким він є. Адже спочатку Лускунчика дівчинці подарував її хрещений Дроссельмейєр – у вигляді іграшки, смішної та безглуздої. Але Марі відразу полюбила іграшку, вона відзначила про себе ласкаву усмішку Лускунчика і його добрі очі. Фантастичний сюжет казки триває тим, що Лускунчик виявляється племінником Дроссельмейєра, і йому необхідно перемогти Мишачого короля для того, щоб повернути собі людську подобу.
Андерсен Г. Снігова Королева / Ганс Християн Андерсен. – К. : А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 205. – 32 с.: іл.
Ця казка з такою холодною назвою уже майже 200 років зігріває мільйони дитячих сердець у всьому світі.
Серед холодної білої зими в одному невеликому данському місті в маленькому затишному будинкові розцвів кущ троянди. Бо доторкнулися до нього добрі руки дівчинки Герди. Жила вона разом зі своєю бабусею та братом Каєм. І квітнути б цим трояндам, і жити б спокійно бабусі та онукам, якби осколок від люстра злого троля не влучив би в око Kаєві, а поцілунок Снігової королеви не заморозив остаточно його серце. І тепер на весь світ дивився хлопчик холодними очима, а потім і зовсім зник.
        Маленька Герда вирушила на пошуки Кая у далеку та важку подорож. Ніхто не зміг її зупинити, навіть жінка, яка вміли чаклувати.
Допомагають їй стара лапландка та північний олень. І все-таки основні випробування довелося виборювати їй самій. Бідна дівчинка залишилася сама на тріскучому морозі, а обличчя її боляче сікли холодні сніжинки — посланці війська Снігової королеви. Та вона сміливо йшла вперед…
        Відкрийте для себе світ «Снігової Королеви», де гарячі сльози любові здатні розтопити найхолодніше серце.
Рибалко М. Марічка і Червоний Король. Подорож туди, де сніг / Марина Рибалко. Львів:Видавництво Старого Лева, 2016. – 272 с.
Ця історія зі своїми магічними світами, чарами, злими й добрими чарівниками знаходиться на перетині багатьох відомих нам казок та фентезі, у світи яких часом так хочеться потрапити. Саме це трапилося з восьмирічною Марічкою, яка забажала потрапити в казку і вийти заміж за принца. А кожне бажання, як відомо, має свою ціну, та ще й не завжди виявляється тим, чого ми дійсно хочемо. Снігове королівство, яке Марічка з друзями будувала вдень, вночі ожило й покликало дівчинку до себе. Ступити крок назустріч незнайомцю в червоному чи послухати бабусю й зупинитися? «Але ж якщо я послухаюся, то, можливо, так ніколи і не потраплю до казки!» – подумала Марічка і вирушила у незнаний світ казки до палацу Червоного Короля…

Немає коментарів:

Дописати коментар