пʼятницю, 16 березня 2018 р.

Фауна і Флора запрошують на гостину


16 березня в центральній бібліотеці для дітей відбувся еколого-просвітницький захід. Бібліотекарі в образах двох богинь  Флори (Лариса Олійник) та Фауни (Людмила Романович) запросили маленьких читайликів, 
учнів 3-Б класу БЗШ №11, (класовод Олена Ляшенко) до театралізованої гри «Фауна і Флора запрошують на гостину».



На початку заходу бібліотекарі ознайомили дітей з поняттями «Флора», «Фауна», рослинним та тваринним різноманіттям рідного краю та зачитали листа від мешканців лісу, що звернулися за допомогою до читачів книгозбірні.

Третьокласники уявили, яка біда може скоїтися, якщо зникнуть рослини, тварини, птахи, комахи. Користувачі, розділившись на дві команди «Юні натуралісти»  та «Зоодрузі», взяли активну участь у завданнях, щоб врятувати рослини та тварин.


Команди демонстрували свої знання, відповідаючи на запитання  вікторин «У царстві фауни і флори», «Чи знаєш ти природу рідного краю?», брали участь у цікавих екоконкурсах та іграх: «Про четвероногих крилатих, волохатих друзів», «Зелений кошик», «Склади пазл», «Диво лісове», «Павутинка». Згадували пісні, літературні твори, відгадували загадки, розгадували кросворд «Природа».



Учасники заходу добре впоралися з поставленими завданнями.
«Зоодрузі»  Оксана Горбань, Вікторія Янчук, Діана Демченко, Анастасія Офіцерова, Ілона Мусіенко, Єгор Чалий  прочитати вірші Тетяни Петухової «Давайте, друзі, в будь-яку погоду будемо берегти рідну природу!», Марійки Підгірянки «Ліс», Дмитра Павличка «Де найкраще місце на землі», Надії Красоткіної «Ліс – зелений друг людини», Оксани Кротюк «Веселий дощисько», Наталі Забіли «Навесні», ставши на захист рослинного та тваринного світу.


«Юні натуралісти» Ярослав Кислицький, Марія Чернега, Микола Підтилок, Карина Юзефович, Ольга Лахно, Марія Чуба та Влад Вікторівський швидко знайшли в фонді бібліотеки енциклопедичні та довідкові видання екологічної тематики «Твоя планета Земля», «Життя лісу»,  «Світ –дивосвіт України», «Оповідання про тварин», «Знай, люби, бережи» А. Давидова та Т. Кузнецова.


Закінчився захід флешмобом 
 «Простягнемо природі свої долоні».

Немає коментарів:

Дописати коментар