пʼятницю, 15 листопада 2019 р.

Побудуймо толерантний всесвіт

Проблема розвитку духовності, зокрема, толерантного ставлення людини до свого оточення, дуже актуальна в наш час. Принципово важливим є усвідомлення необхідності навчитися жити у світовій спільноті, керуючись принципами толерантності.

14 листопада у рамках відзначення Міжнародного Дня толерантності, з метою формування у підростаючого покоління загальнолюдських моральних цінностей, поваги до інших людей, їхніх думок в центральній бібліотеці для дітей оформлено інформаційну зону «Побудуймо толерантний всесвіт».

Бесіда «Ми всі різні, але рівні», яку провела бібліотекар Галина Бондар, поглибила знання учнів 6-А класу БЗШ №4 про культурне різноманіття країн світу та поняття «толерантність».


Під час заходу користувачами були визначені риси характеру, які потрібно виховувати вже сьогодні, щоб відчувати себе толерантною людиною. Читачі переглянули відеофільми «Подарунок», «Їжачок», «Жив собі Чорний Кіт» та пограли у веселу гру з котиком Толеранчиком.




Підлітки взяли активну участь в обговоренні книги Сергія Гридіна «Не такий», з’ясовуючи просте питання: «Якщо поруч з вами вчаться «білі ворони», то як відноситься до них, не таких, як всі?». Відверта розмова дала змогу читачам висловити власні думки, погляди, обґрунтувати своє бачення проблеми.
  
Також під час заходу шестикласники виконали завдання «Толерантна та нетолерантна особистості», пройшли тест «Чи толерантна я людина?», взяли участь у своєрідному «Турнірі ввічливості», створили квітку толерантності та портрет людини майбутнього.




Немає коментарів:

Дописати коментар