пʼятницю, 8 листопада 2019 р.

У пошуках своєї зорі

100- річчю від дня народження одного із найвидатніших українських прозаїків другої половини ХХ - початку ХХІ століть, письменнику, який є справжнім обличчям української літератури, Віктору Олександровичу Міняйлу працівники центральної бібліотеки для дітей присвятили День інформації «У пошуках своєї зорі», який відбувся 5 листопада.

 Відкрився День інформації переглядом відеосюжету «Корифей української літератури».
 
Витоками творчості Віктора Міняйла є життя українського народу, якому минуле століття послало небачені за жорстокістю та трагізмом випробування, що стало сюжетами його оповідань, повістей та романів.
Про віртуоза слова, дивовижного майстра сюжету, високохудожнього прозаїка та справжнього патріота, який будив український дух своїми творами, школярі дізналися з прес-огляду «Віктор Міняйло – золотий письменник України», який провела бібліотекар Антоніна Даценко.


Учнів зацікавив репортаж фотографа Диньки «Для тих, хто родом з дитинства», підготовлений завідувачкою відділом обслуговування Інною Кабулою. 


   Перед юними читачами ожили герої популярних українських народних казок: Баба Яга, Івасик Телесик, Змій Горинич, Водяник, Домовик та інші фантастичні персонажі , які живуть поруч з нашими сучасниками та зображені автором в трагікомічних ситуаціях сьогоднішнього повсякденного буття.
   Методист Тамара Шпак залучила читачів до участі у літературному колажі «Притчі на всі випадки життя», школярі зачитували неповторні притчі про вічні духовні цінності, де спостерігається тисячолітня мудрість людської цивілізації.

Протягом дня Марія Джура презентувала художні твори письменника-краянина, представлені на книжковій виставці «Високий дух майстра».


Немає коментарів:

Дописати коментар