середу, 20 листопада 2019 р.

На дорозі перш за все – увага!


Мабуть, кожен хоча б раз у житті спостерігав порушення правил дорожнього руху або й сам хоч раз таке вчиняв. Причиною порушення ПДР є недостатня дисциплінованість учасників дорожнього руху і нехтування ними правил безпеки на дорозі. 

Саме цю проблему розглядали і вирішували третьокласники БЗШ №11 разом з бібліотекарем центральної бібліотеки для дітей Іриною Вернидуб під час конкурсу пішоходів
 «На дорозі перш за все – увага!».


На початку заходу діти прослухали превентивну бесіду «Безпека на дорозі –це безпека життя», з якої дізналися, що дорожньо-транспортні пригоди називають «убивцею № 1» 
у світі: за статистикою, щогодини на дорогах гине 9 дітей, 
а у 30 випадках зі 100 їхня загибель пов’язана з їх власною неправильною поведінкою на дорозі, а не з помилкою водія. Бесіда-діалог також допомогла школярам більш чітко усвідомити і зрозуміти зміст ключових слів: безпечна поведінка, безпечна дорога, безпечний транспортний засіб.


Захід проводився в ігровій формі. Учні розділилися на дві команди «Пішоходи» та «Водії», придумали девізи та почати жваво змагатися за звання «Кращий знавець Правил дорожнього руху».

Третьокласники здійснили уявну подорож із зупинками «Дорожні знаки», «Кросворд «Пішохід», «Юний інспектор дорожнього руху», «Знайко» та отримали для себе багато нової та корисної інформації щодо безпечного руху на дорозі. Під час рольової гри «Я безпечний пішохід» діти склали іспит з культури поведінки на дорозі.



Учасники заходу вголос читали віршовані рядки з правил руху, відгадували загадки, брали участь у конкурсах «Увага», «Виправ помилки»,«Регулювальник», вікторині «Дорожній міні-практикум». Звання «Кращий знавець Правил дорожнього руху» отримала команда «Пішоходи».


  
Присутні розширили свої знання про безпечну поведінку на вулиці й дорозі, засвоїли основні правила для пішоходів та зробили висновок, що безпека на дорозі – 
це і є, насамперед, безпека життя.

Немає коментарів:

Дописати коментар