пʼятницю, 21 травня 2021 р.

День в календарі. Книга дня

 


2002 року Генеральна Асамблея ООН проголосила 21 травня Всесвітнім днем культурного різноманіття в ім'я діалогу та розвитку, який святкується в багатьох країнах світу

Головна мета ідеї: дати людям можливість усвідомити глибину і різноманіття національних культур народів світу, зрозуміти важливість культурного обміну та збереження існуючих культурних звичаїв, традицій і спадщини, навчитися жити разом у гармонії.

Кожен народ – це своєрідний образ, що створений тільки йому притаманними фарбами. Лише зберігаючи національну самобутність і неповторність, можна зробити гідний внесок у загальну скарбницю світової культури.

Одним з найбільш коротких шляхів обміну культурними надбаннями різних країн і народів визнано друковану книгу. Художнє слово здатне відкрити читачеві оточуючий світ, познайомити з унікальністю і розмаїттям культурних традицій.

КНИГА ДНЯ

 Барзотті  Р. Видатні люди. Мистецтво та література / Ренцо Барзотті. - Х. : Віват, 2021. – 64 с.

        Автор наводить в книзі біографії та приклади найвідоміших творінь, розповідає про заслуги понад сотні видатних діячів культури, чиї імена увійшли в історію. Сторінки прикрашені яскравими ілюстраціями, що відбивають епоху, в якій жили і творили ці митці. Тут унаочнені перші покази фільмів, друкування книжок на станку Ґутенберґа та демонстрації мод від Коко Шанель. А ще представлені різні мистецькі напрями.

Немає коментарів:

Дописати коментар