В світі відомо понад тисячу видів цієї рослини, а за сезон один кущик цієї рослини може дати понад 10 тисяч насінин, які завдяки особливостям своєї будови здатні пролітати сотні кілометрів.
Кульбаба лікарська - дуже корисна рослина, лікує від багатьох недуг. Її застосовують для поліпшення травлення, як засіб, який збуджує апетит і додає силу, при діабеті, авітамінозі.
Кульбаба здавна використовувалася в їжу різними народами. ЇЇ вживали перші поселенці на Американському континенті. В Китаї її називають овочем, оскільки тут вона дуже часто вживається для приготування різних страв. В Італії страви з кульбаб можна знайти в меню багатьох ресторанів. Цікаво, що в цій країні кульбаби культивують, і під цю культуру тут відведені великі площі.
Порадуйте і ви себе 13 травня салатом з цих яскравих, напоєних сонцем квітів, або зваріть пару баночок варення на зиму - в холодну пору року воно нагадає вам теплі травневі дні й обов'язково підніме настрій!
Травень - відмінний привід нарвати повний оберемок кульбаб і зробити чудові світлини, або почитати книги, пов'язані з цією яскраво-жовтою квіткою.
Немає коментарів:
Дописати коментар