вівторок, 17 листопада 2015 р.

День народження Діда Мороза

Друзі!
Виявляється, в нашого улюбленого казкового героя і головного чарівника країни — Дідуся Мороза — теж є свій День народження. 
А святкує він його 18 листопада. 
За легендою, Діду Морозу вже більше 2000 років!



До України він прийшов з півночі. Його батьківщиною вважають місто Великий Устюг Вологодської області. Саме 18 листопада там настає справжня зима, вдаряють морози, і місцева річка Сухона покривається льодом. Саме там вперше Дід Мороз став невід'ємною частиною святкування Нового року. Добрий дідуган з білою бородою та червоним носом розносить новорічні подарунки. Тому дітлахи із нетерпінням чекають на нього.


Та лише зараз Дід Мороз став таким добрим. У стародавніх слов'ян його прообраз – Позвизд, або Зимник, бог буревіїв і негод. Варто йому труснути головою, і на землю повалить град.

А замість плаща у нього вітри, з-під поли його одягу сиплеться лапатий сніг, супроводжує його свита бур й ураганів, де він торкнеться своїм посохом – там чекай сильної холоднечі.

У всіх східних слов'ян Дід Мороз – богатир, коваль, який заковує воду в крижані окови, а також володар холодних зимових вітрів. Іноді, коли у Діда Мороза хороший настрій, він допомагає подорожнім, які заблукали, вказуючи їм дорогу.

Згодом образ Діда Мороза змінився. Це спочатку він був суворий, у компанії Сонця й Вітру блукав землею і на смерть морозив перехожих. Але з часом він перетворився на справедливого й доброго діда.

День народження Діда Мороза – чудове свято, що повертає в дитинство, дарує радість всім і змушує вірити в здійснення бажань.

Вітаємо доброго, позитивного, милого, щедрого дідуся з днем народження! Бажаємо,  щоб жив вічно і виконував всі дитячі бажання!




Немає коментарів:

Дописати коментар