понеділок, 29 січня 2018 р.

Новинки-цікавинки



Любі читайлики!

Довгими зимовими вечорами найкраще дозвілля - примоститися в теплому місці з цікавою  книжкою – 
і читати, читати, читати! Мабуть, зима для того і є, щоб начитатися всмак.

Пропонуємо вашій увазі нові книги, які поповнили фонд нашої книгозбірні.

МАЛЮКАМ!

Лущевська О. Авіа, пташиний диспетчер / Оксана Лущевська. – К. : Грані-Т, 2015. – 92 с. : іл.
Авіадиспетчер – украй важлива професія! Бозна, скількох катастроф у небі вдалося уникнути завдяки цим талановитим людям і  найсучаснішій техніці, яку вони успішно опанували. Проте птахи, на відміну від літаків, у польоті беззахисні, – замислюється голуб Авіа і вирішує стати… пташиним диспетчером!
Пригодницька історія від письменниці Оксани Лущевської сповнена карколомних трюків, газетних сенсацій, викриттів і відкриттів у живому телеефірі, а головне – щирого бажання змінити світ на краще. Бажання, притаманного кожній дитині, яка шукає себе і мріє про власні добрі справи та вагомі звершення.

Лущевська О. Синя парасоля / Оксана Лущевська. – Чернівці : Чорні вівці, 2016. – 92 с. : іл.
Дощ буває такий різний! Тільки уяви… То на човні припливає Сірий Король, то на долоню сідає бедрик, щоби перечекати зливу. На велику в дощ не їдеш – летиш! І парасоля, яку ти несеш татові, береже його від усіх дощів на світі.
До збірки ввійшло п’ять дивовижних оповідань про дощові несподіванки і сонячну радість, про щиру любов і тихий сум, про безмежну уяву і заповітні мрії.

Орлонь М. Детектив Носик і викрадачі : повість / Марян Орлонь. – Львів : Видавництво Старого Лева, 2017. – 112 с.
Куба — чотирилапий улюбленець детектива Амвросія Носика — стає місцевою знаменитістю і навіть не здогадується, чим це може обернутися. Детектив отримує загадкового листа, і поки йде на призначену зустріч, пес зникає... Чи вдасться Амвросію розшукати улюбленого друга і чи справді орфографічні помилки можуть допомогти у розслідуванні — читайте у другій книзі про детектива Носика та його вірного Кубу.

ПІДЛІТКАМ!

Бачинський А. Детективи з Артеку. Таємниці Кам’яних Могил : повість / Андрій Бачинський. – Львів : Видавництво Старого Лева, 2017. – 272 с.
 «Детективи в Артеку» - історія про чотирьох героїв - Оленку, Антона, Сашка і Сергія, які під час відпочинку у таборі на березі Чорного моря випадково дізнаються про таємницю захованих неподалік коштовностей славнозвісної Міледі, героїні роману про трьох мушкетерів. На героїв чекають захопливі несподіванки та справжні випробування. Спершу хлопці приїжджають в гості до Оленки – у славне місто Львів, вважаючи, що саме там заховані коштовності Міледі.
А незабаром, на літніх канікулах, змушені вирушити до Кам’яних Могил – адже Оленчин тато у небезпеці! Чи зможуть діти знайти скарб, врятувати тата і при цьому зберегти дружбу?

Космовська Б . Позолочена рибка : повість / Барбара Космовська. - Львів : Урбіно, 2017. – 176 с.
Безтурботне дитинство Аліції закінчилося, коли розлучилися її батьки. Дівчина думає, що це в її житті найважче випробування. Та час біжить далі, і незважаючи на негаразди в родині, Аліція радіє, що у школі в неї з’являється вірна подруга Сара, а в Крушині, куди вона їздить до дідуся й бабусі, на неї чекає перше кохання… До всього, дівчина робить неабиякі успіхи у фотографії і мріє стати професіоналом.
Звістка про невиліковну хворобу 5-річного зведеного братика Фридерика примусить Аліцію по-іншому глянути на життя, у якому міцно переплелися радість і страждання, кохання й ревнощі, співчуття й банальний егоїзм.

Макаров О. Монети з дідусевої скриньки / Олександр Макаров. К. : Грані-Т, 2010. – 80 с.
Вірите, що гроші можуть бути завбільшки з кам'яну скелю, а Атлантида, ймовірно, розташовувалася у Чорному морі? Звідки ж родом монети з дідусевої скриньки? Захоплива подорож в екзотичні країни світу, знайомство з їхніми звичаями та традиціями допоможуть вам це з'ясувати. А ще ви дізнаєтеся, що таке каурі, де найбільший у світі храм, чому папуаси назвали Миклухо-Маклая Чоловіком із Місяця.
Ці та багато інших неймовірних відкриттів очікують допитливих дослідників у науково-пізнавальній повісті «Монети з дідусевої скриньки» письменника та журналіста Олександра Макарова.

Старк У. Маленька книжка про любов : повість / Ульф Старк. – Львів : Видавництво Старого Лева, 2017. – 112 с.
Ульф Старк — шведський письменник і сценарист. Його повісті та книги популярні серед дітей середнього шкільного віку, а також їх батьків. Вони отримали багато схвальних відгуків, і  «Маленька книжка про любов» — не виключення.
Зимою ми всі завжди чекаємо на дива. От і Фред чекає і вірить у них понад усе! Його тато на війні, вони із мамою у скрутному становищі, а перед самими канікулами ще й дісталася догана від вчительки! Але наш головний герой не втрачає надії, бо він, здається, закоханий. Його обраниця — Ельса — дівчина незвичайна. У неї руде кудряве волосся, сильні руки, вона погано справляється з математикою, а ще гугнявить. Що такого викликало у хлопця це тепле почуття, що він відчуває, дивлячись на Ельсу? На Фреда чекають маленькі пригоди та труднощі, іспит з любові, а також трохи дива... Без нього ніяк не можна, бо наближається Різдво!

Ягелло Й. Тирамісу з полуницями : роман / Йоганна Ягелло. – Львів : Урбіно, 2017. – 296 с.
«Тирамісу з полуницями» — третя книга про Халіну Барську, з якою читачі вже могли бути знайомі за романами «Кава з кардамоном» і «Шоколад Із чилі». Життя юної Лінки біжить повним ходом — відносини з Андріаном налагодилися, в навчанні вона не пасе задніх, а ще збулася мрія — Лінка завела блог. Стільки всього відбувається навколо!
Але за буднями ліцею та романтичними зустрічами, наша героїня стала мало часу приділяти кращим друзям та родині ... У книзі ««Тирамісу з полуницями» Лінці доведеться дізнатися багато нового про близьких людей та надолужити згаяний час.
Це щира та добра історія про те, як важливо помічати дрібниці та прислухатися до рідних і друзів.

ЧИТАЙТЕ ТА ОТРИМУЙТЕ НАСОЛОДУ!

Немає коментарів:

Дописати коментар