середу, 24 січня 2018 р.

Ювіляр січня


                  24 січня - 55 років від дня народження 
Олександра Івановича Власюка  (1963),  
українського казкаря-лірника, сценариста, актора
 
Олександр Іванович Власюк, відоміший під ім’ям Сашко Лірник — казкар-лірник, інженер та учасник київського гурту «Вій», сценарист, актор, телеведучий, автор телепрограм.

Був членом журі фестивалю авторської пісні «Срібна підкова», постійний учасник фестивалів «Країна Мрій», «Етноеволюція», «Трипільське Коло». Володіє такими музичними інструментами, як колісна ліра, варган, бубон, гітара. Має учнів в Україні, Росії і США.

Народився 24 січня 1963 року в місті Умань.

В 1999–2002 роках-автор і ведучий телепередачі «Казки лірника Сашка».


У 2000 році дитячим журі обраний «Найкращим дитячим письменником України».

У 2003 році диск «Казки лірника Сашка для дорослих і дітей» був визнаний найкращим альбомом України (опитування журналу «Політика і культура»).

У 2010 році отримав приз глядацьких симпатій і став лауреатом кінофестивалю «Відкрита Ніч» за найкращий сценарій (мультсеріал «Моя країна-Україна», який сам і озвучував).




Кожен мультик 26-серійного циклу – це відома чи не дуже історія у формі казки певного українського регіону, місцевості – чи то велике місто, чи маленьке село, поле або море.

Перші дві серії – вступні. Вони знайомлять глядача з головними героями – Сашком Лірником, казкар, якому треба придумувати казки, а вони ніяк йому не приходять на розум, і Котом, якого вигнали господарі і який шляхом безневинного обману став жити з Лірником. Дізнавшись, що казкареві не пишеться ніяка казка, Кіт вирішує стати йому в пригоді – витягує його з приміщення, і вони разом вирушають подорожувати.

Мандрують головні герої як їм заманеться – то автостопом, то трамваєм, то верхи на летучому коні. Уже з третьої серії на нас чекають цікаві казкові розповіді про різні географічні куточки України. Тут вам і луганський степ, і Умань, і Мелітополь і ще багацько-багацько міст, містечок та селищ, історії про які допоможуть зрозуміти, що таке Україна, що таке наш народ та звідки ми прийшли.

Немає коментарів:

Дописати коментар