четвер, 18 січня 2018 р.

День соборності



Свобода, Незалежність, Соборність – це ті неперехідні цінності, які завжди були, є і будуть шановані в Україні. 
   
      З нагоди відзначення Дня Соборності в центральній бібліотеці для дітей 18 січня відбулася патріотична година «Моя єдина Україна, для всіх вона, як оберіг» для семикласників БЗШ №4 (кл. керівник Віра Полевська).


      Ведуча заходу Інна Кабула розповіла читачам,  що  історичним підґрунтям цієї дати стало проголошення Акту возз’єднання Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося 22 січня 1919 року, і було одним із  проявів віковічного прагнення українців до своєї незалежності. 

       Бібліотекар акцентувала увагу учасників заходу на проблемі єдності держави, її соборності як умови її незалежності та суверенності, провела історичні паралелі з процесами державотворення на українських землях.


      Детальну історію цієї події юні користувачі дізналися, переглядаючи  відеосюжет «Злука. День Соборності України (з циклу «Перемоги України»).
  
      Пані  Інна також обговорила з учнями події Української революції 1917-1920 рр., ознайомила підлітків з її діячами: Михайлом Грушевським, Володимиром Винниченком, Євгеном Петрушевичем.

      Школярі дізналися і про духовну спадщину легіону Українських січових стрільців - стрілецькі пісні, які стали символом незламного духу українців у боротьбі за Українську державу.


      Семикласники із задоволенням прослухали поетичну композицію «Соборна й неподільна» у виконанні своїх однокласниць Кароліни Милянівської, Діани Тилилим, Маргарити Кириченко, Ярослави Махаринської, в якій прозвучали вірші Дмитра Чередниченка «Україна єдина», Евгена Юхниці «В День Соборності та Злуки», Лідії Храпливої-Щур «22 січня», Надії Галковської «День Соборності».


      Підлітки взяли активну участь в онлай грі-пазлі «Хто твої сусіди» (складання з пазлів-областей України карти нашої держави»  на «Урядовому сайті для юних громадян) та відгадуванні кросвордів.





      Наприкінці заходу  відбувся  перегляд книжкової виставки та флешмоб «Діти єднають Україну», гаслом якого стали слова: 
                «Ми, діти України, за руки візьмемось.
       З’єднавшись назавжди, один одному всміхнемось».


Немає коментарів:

Дописати коментар