понеділок, 1 жовтня 2018 р.

Його величність хліб – голова для всіх народів


Популярному харчовому продукту працівники центральної бібліотеки для дітей присвятили пізнавальний захід «Його величність хліб – голова для всіх народів», учасниками якого стали учні 2-А класу БЗШ №11(класовод Поліщук Н.Т.).


Бібліотекар Катерина Діденко розповіла маленьким читайликам історію  створення хлібу, з якої діти дізналися про те, що за археологічними знахідками хліб відомий понад 5000 років, що він був важливим продуктом харчування ранніх цивілізацій; вже в той час в Єгипті 30 різних сортів хліба  виготовлялися в пекарнях, а єгиптяни мали прізвисько хлібоїди, а також про те, що з Єгипту знання про випічку хліба через Грецію і Римську Імперію потрапили в Європу.


Через слайд-презентацію «Хліб у культурі різних народів» читачі познайомилися з великим різноманіттям видів хліба країн світу, а потім із задоволенням використали отриману інформацію в грі «Знайди пару». І, не зважаючи на недовгі читацькі суперечки, школярики справилися із завданням, визначивши які хлібні вироби вживають народи світу: коровай (Україна), бейгл (США), брецель (Німеччина),  бріош (Нормандія, Франція), наан (Індія), лаваш (Кавказ), маца (Ізраїль), піта (Близький Схід), піца (Італія), тортилья (Мексика), французький багет (Франція), чапаті (Індія).


Зацікавила всіх присутніх  книжкова виставка  «Хліб – всьому голова», де поряд з книжковими виданнями були представлені буклети  Білоцерківського хлібокомбінату, що ознайомили учнів із хлібобулочними виробами підприємства.

Немає коментарів:

Дописати коментар