середу, 24 жовтня 2018 р.

«Мудріші від казки природи підказки»


Під такою назвою 23 жовтня в центральній бібліотеці для дітей відбулася екологічна гра, учасниками якої стали семикласники БЗШ №4 (класний керівник Дубовицька Н.В.).


Підлітки дізналися про підказки, які дає природа людині. За тисячоліття скарбниця народної мудрості поповнилася перевіреними досвідом прикметами, що мають не тільки практичну, а й наукову цінність. Особливо точне передбачення погоди дають рослини, які на відміну від тварин, не мають можливості сховатися від дощу, хуртовини, спеки або похолодання.


Про те, як прогнозували погоду наші предки повідомили дослідницькі групи юних читачів: «Етнографи» – за народним календарем; «Географи» – за сонцем, місяцем, зірками; «Біологи» – розповідали про синоптиків – рослин та тварин; «Синоптики» – про прогноз погоди за природними явищами.

Вікторина «Природа – мудрий винахідник: знайди підказки навколо», за матеріалами електронного додатка журналу «Джміль», викликала захоплення та жвавий інтерес у школярів. Вони дружно відповідали на запитання: Яка комаха допомогла винайти шприц? Яка рослина надихнула інженерів на винайдення парашута? Яка тварина підказала ідею створення снігоступів? Де людина підгледіла ідею застібки-блискавки? Хто надихнув винахідників на створення дельтаплана, супутникової тарілки, підводного човна?..


Конкурсні завдання та ігри: «Доповни народні прислів’я», «Що це?», «Підкажи словечко», «Музична галерея», в яких взяли участь семикласники, глибше розкрити тему заходу.



Читачі зацікавилися книжками з літературної викладки «Мудріші від казки природи підказки», героями яких є знайомі незнайомці: дерева, птахи, риби, комахи. Ці твори спонукають вслухатися у навколишній світ та глибше його пізнати.


Учасники заходу дійшли висновку, що людині необхідний зв’язок із рідною природою.

Немає коментарів:

Дописати коментар