пʼятницю, 5 жовтня 2018 р.

День краєзнавства «Заповідна і заповітна «Олександрія


Якщо ви спитаєте читачів центральної бібліотеки для дітей, чи люблять вони мандрувати рідним краєм, ви почуєте дружнє: «Так!».


       Нещодавно в бібліотеці відбувся День краєзнавства «Заповідна і заповітна «Олександрія», присвячений перлині садово-паркового мистецтва України, бренду міста Біла Церква - дендрологічному парку «Олександрія».

       Увазі користувачів була запропонована відео мандрівка «Заповітними стежками Олександрії». Протягом дня читачі різних вікових категорій, переглядаючи відео сюжет, подорожували тихими й привітними алеями та стежками дендрологічного парку «Олександрія», уважно розглядаючи на екрані найвідоміші пам'ятки парку та споруди паркової архітектури - павільйони, альтанки, колони, містки, слухаючи цікаві легенди,  оповідки та маловідомі факти від бібліотекарів книгозбірні.


      З історичного нарису «Спадщина від Олександри» діти дізнатися багато цікавої інформації про засновників парку графів Францішека - Ксаверія Браницького і його дружину Олександру Енгельгард, чиїм ім’ям названий парк.


      Бібліотекарі експонували найкращі матеріали, які є у фонді книгозбірні, щоб користувачі ЦДБ  зазирнули у давнину та порівняли з сьогоденням завдяки численним фотоальбомам і книжкам про найстаріший парк України, які були представлені на книжковій виставці «Заповідна і заповітна «Олександрія».

      Відвідувачі книгозбірні виявилися  справжніми знавцями свого рідного міста, взявши участь у вікторині «Загадки «Олександрії».

      Задоволення отримали всі без виключення, дійшовши висновку,  що  по – справжньому  щасливою є та людина, котра любить свій рідний край. 


Немає коментарів:

Дописати коментар