вівторок, 21 травня 2024 р.

Міжнародний день чаю. Книга дня

       


       21 травня шанувальники чайних традицій, а також просто любителі цього тонізуючого напою у багатьох країнах світу можуть долучитися до Міжнародного дня чаю. Свято неофіційне, відзначається щорічно з ініціативи Організація Об'єднаних Націй від 21 грудня 2019 року. Раніше це свято відзначалося 15 грудня у країнах-виробниках чаю: Індії, Непалі, В'єтнамі, Індонезії, Кенії, Малаві, Малайзії, Танзанії та інших.

        Чай є одним з найстаріших і самим споживаним напоєм в світі. Міжнародний день чаю - це прекрасна можливість відзначити культурну спадщину, користь для здоров'я і економічне значення чаю. Сьогодні багато любителів чаю крім «заварки» додають в улюблений напій імбир, спеції, лимон або часточки апельсина. Деякі варять чай на молоці ... Багато країн мають свої традиції чаювання, але незмінно одне - чай ​​продовжує залишатися одним з найулюбленіших напоїв на землі.

КНИГА ДНЯ

Льюїс Керрол «Аліса в Країні Чудес»


 

        Справжню чайну мандрівку варто закінчувати ідеальною чайною церемонією! Можливо не ідеальною, але найбільш цікавою в історії літератури. Чаювання дівчинки Аліси та Капелюшника із не менш відомими особами цієї надзвичайної історії надихне на не одну запашну чашку чаю. А для когось можливо і стане першопричиною любові до цього напою. Приємного чаювання!

 

Немає коментарів:

Дописати коментар