пʼятницю, 15 квітня 2016 р.

16 квітня в календарі: це цікаво знати



День довкілля

В Україні День довкілля відзначається щороку в третю суботу квітня, коли Земля прокидається після зимової сплячки, і блакитними іскорками впевнено починає заглядати в очі весна. Вона ще молода і ніжна, посміхається святково і чисто. А в її ледь чутному диханні вже відчувається таємниця поновлення Землі, 
її свіжості та краси.
 Цей день відзначається з 1999 року згідно з Указом Президента №855/98 від 06.08.1998р. Склалися вже своєрідні традиції його святкування. Сьогодні – це подія з різноманітними акціями: велосипедні паради, зелені концерти, конкурси творів та плакатів у школах, посадка дерев, прибирання територій та збір сміття ...
 День довкілля в Україні майже співпадає з трагічною датою 26 квітня. Кожен мешканець памятає, що саме в цей день сталася аварія на четвертому енергоблоці Чернобильської АЕС. Бесперечно, наслідки катастрофи – одна з найголовніших проблем довкілля як в нашій країні, так і за її межами, і громадський обвязок кожного з нас – памятати і всіляко сприяти оздоровленню природи, що нас оточує.
Пропонуємо вам познайомитися з бібліотечними примірниками, вони будуть корисні вам, бо ви – майбутнє України, і саме ви зможете з часом перетворити наше недосконале суспільство на світ, в якому буде комфортно всім живим істотам.
 
Тола Х. Атлас екології / Хосе Тола. – Харків: Ранок, 2005. – 96 с. : іл.
Атлас екології – це подорож у світ науки про взаємодію живих організмів один з одним та з оточуючим середовищем. Як рослини використовують енергію Сонця? Чому хижаків менше, ніж травоїдних тварин? Як обчислити біомасу лісу? Тут ви знайдете відповіді на ці та інші запитання. Атлас містить відомості про фізичні основи екосистем, поведінку живих істот у процессі освоювання нових територій, життєдіяльність великих біомів Землі. Особливу увагу приділено впливу діяльності людини на нашу планету, забрудненню довкілля та засобам запобігання екологічних катастроф.

Пруцакова О. Екологія для дітей / О. Л. Пруцакова, Н. А. Пустовіт, О. О. Колонькова. – К. : ГНОЗІС, 2007. – 68 с.
Ця книга  знайомить читачів з екологією — наукою, що вивчає, як взаємодіють рослини і тварини із середовищем, у якому вони живуть. Другий і третій розділи присвячені практичній екології, тобто дослідженню того, як впливає на нашу планету діяльність людини, а також яких правил поведінки нам треба дотримуватися, щоб майбутні покоління змогли існувати на Землі. Цінність цієї книги збільшує вступний розділ, присвячений загальним аспектам екології.

                      Відеоролік «Екологія очима дитини»

 

Немає коментарів:

Дописати коментар