четвер, 7 квітня 2016 р.

Я все можу, або Гендерна рівність очима дитини





«Гендерна рівність передбачає однаковий статус для жінок і чоловіків. Вона означає, що чоловіки та жінки мають однакові умови для реалізації своїх людських прав та однаковий потенціал для здійснення свого внеску у національний, політичний, економічний, соціальний та культурний розвиток, а також рівні права на користування результатами цього розвитку», - цей меседж став головним  для конкурсу творчих робіт «Я все можу».



Громадська організація «Правова єдність» та ЦДБ за фінансової підтримки МБФ «Український жіночий фонд» організували  цей захід, щоб закріпити поняття "ґендер" у свідомості дітей віком від 6 до 14 років.

17 читачів –дошкільників,  учнів загальноосвітніх шкіл міста й Білоцерківського району взяли участь у творчій акції, яка проходила з 28 березня по 6 квітня.  Діти у своїх малюнках виразили своє бачення проблеми рівності дівчат і хлопців. 

6 квітня в Центральній бібліотеці для дітей відбулася церемонія нагородження переможців конкурсу «Я все можу». Її провела заступник голови громадської організації «Правова єдність» Ольга Настіна.



Переможцями у віковій категорії діти 6-9 років визначені:

1.   Вікторія Тупік, 6 років,
2.   Анастасія Клімцева, 8 років, учениця БЗШ №22,
3.   Ельвіра Щербина, 9 років, учениця БЗШ №11.

Лідерами у  віковій категорії 10-14 років виявилися:

1.   Анастасія Гойдаренко, 10 років, учениця БЗШ №12,
2.   Олександра Щербина, 12 років, учениця БЗШ №20,
3.   Софія Молотюк, 13 років, учениця ЗОШ смт «Гребінки».


           Переможці та учасники конкурсу відзначені дипломами, нагороджені цінними подарунками – сертифікатами книжкового магазину «Буквоїд» та солодкими призами. Роботи-переможці візьмуть участь у благодійній акції «Допоможи сиротам» 1 червня 2016 року до Дня захисту дітей.
 

Немає коментарів:

Дописати коментар