понеділок, 13 червня 2016 р.

Ювіляр червня



14 червня - 125 років від дня народження 
Олександра Мелентійовича Волкова (1891—1977),   
прозаїка, драматурга, перекладача.


Друже! Радимо тобі прочитати захоплюючі казкові історії відомого дитячого письменника, що увійшли до серіалу «Чарівник Смарагдового міста».

Волков О. Чарівник Смарагдового міста / Олександр Волков. – К. : Махаон-Україна, 2010. – 256 с.
Дівчинку Еллі та її вірного песика Тотошку буревієм заносить із Канзасу в дивовижний Чарівний Край. Аби повернутися додому, Еллі повинна дістатися Смарагдового Міста, а дорогою допомогти трьом істотам - живому солом’яному Опудалу, Залізному Дроворубові та Лякливому Левові - у сповненні їхніх заповітних бажань. Допомогти їм може лише Великий та Жахливий Гудвін, що живе в Смарагдовому місті. Мандрівники переживають силу-силенну пригод, перемагають лиху чаклунку... Гудвін, Великий та Жахливий, виявився звичайнісіньким актором із Канзасу, та аж ніяк не чарівником... Але, все ж-таки, він зумів дати Опудалові - мозок, Дроворубові - серце, а Левові - хоробрість. А повернутися додому Еллі змогла завдяки Срібним Черевичкам, таємницю яких відкрила дівчинці добра чарівниця Стелла. 

Волков О. Урфін Джюс і його дерев'яні солдати / Олександр Волков. – К. : Махаон-Україна, 2015. –  188 с.
До рук злого і хитрого теслі з Блакитної країни Урфіна Джюса якось потрапив Живильний порошок. Завидющий тесля наробив здоровенних дерев’яних солдатів Дуболомів та й пішов війною на Смарагдове місто. Озброєні городяни, на чолі із своім новим правителем Опудалом Мудрим, хоробро захищали своє чудове місто. Але серед них знайшовся зрадник, Руф Білан, який відімкнув ворогам Міську Браму. Опинившись у полоні, Опудало та Залізний Дроворуб відправляють ворону Каггі-Карр по допомогу до Еллі. На той час, у Еллі гостював її дядько - одноногий моряк Чарлі Блек, який разом із племінницею та її песиком Тотошкою вирушають до Чарівного Краю на поміч друзям. Звільнивши Опудала і Дроворуба, вони разом перемагають дерев'яне військо Урфіна, а його самого висилають у вигнання і лишають на самоті, аби той обміркував свої вчинки. А Еллі з дядьком Чарлі вертаються додому.

Волков О. Сім підземних королів / Олександр Волков. – К. : Махаон-Україна, 2010. – 272 с.
У повісті Олександра Волкова «Сім підземних королів» ти, любий читачу, знайдеш продовження незвичайних пригод дівчинки Еллі та її друзів, розпочатих ще у книжці «Чарівник Смарагдового міста». Зрадник Руф Білан, що втік від правосуддя підземеллям, опинився у Підземній Країні, де ненароком зламав Священне Джерело із Сонною водою, чим порушив багатовіковий устрій країни, де правлять сім королів, шестеро із яких - сплять, а Сьомий - царює один місяць. В цей час, Еллі зі своїм кузеном Альфредом Канінгом мандруючи печерами, опинилася в Підземній Країні. І знову починаються пригоди в Чарівному Краї! Королі сподівалися, що Еллі - Фея, і поверне їм Сонну Воду, без якої вони давно розучилися спати... Потім Еллі, Фред і Тотошка вирушають додому на величезному драконі Ойххо. Але перед відльотом Фея і Королева Полоьових Мишей - Раміна пророчить, що Еллі назавжди залишає Чарівний Край і николи вже не побачить своїх любих друзів...

Волков О. Вогняний бог Марранів / Олександр Волков. – К. : Махаон-Україна, 2011. –  288 с.
У цій книжці Олександра Волкова ти, любий читачу, знайдеш продовження пригод, розпочатих ще у книжках «Чарівник смарагдового міста» і «Сім підземних королів».
Після невдалої спроби захвату Чарівного Краю, вигнанець Урфін Джюс 10 років самотньо жив із ведмедем Топотуном та дерев’яним клоуном Еотом Лінгом у своїй старій оселі. Він порався на городі, проте, не полишав думки - стати-таки володарем Чарівної Країни.. Разом із героями повісті «Вогняний бог Марранів» ти маєш блискучу нагоду вирушити ген-ген далеко — до Чарівної країни й довідатися про те, як Урфінові Джюсу вдалося стати вогняним богом племені Марранів і що з того вийшло...

Волков О. Жовтий туман / Олександр Волков. – М. : АСТ, 2000. – 207с.
Надумавши захопити Чарівну країну та її мешканців, зла чаклунка Арахна напускає на них Жовтий туман. А чи вдасться Страшилі, Залізному Рицареві, Еллі, Тому й морякові Чарлі Блеку здолати чари й визволити свою країну?..
На це питання, любий друже читачу, відповість повість Олександра Волкова «Жовтий туман». Це продовження казкових історій, знайомих тобі з попередніх книжок цього письменника: «Чарівник Смарагдового міста», «Урфін Джюс і його дерев'яні солдати», «Семеро підземних королів» та «Вогняний бог Марранів»


Волков О. Таємниця покинутого замку / Олександр Волков. – К. : Школа, 2002. –  191с.
Ця книжка — радісна та довгождана зустріч із друзями, з якими ти познайомився в казкових повістях — «Чарівник Смарагдового міста», «Урфін Джюс і його дерев'яні солдати», «Сім підземних королів», «Вогняний бог Марранів» та «Жовтий туман».
Нині ж, любий читачу, ти маєш щасливу нагоду продовжити це приємне спілкування з уже відомими героями і зустрітися з новими персонажами — на сторінках повісті «Таємниця покинутого замку», що завершує казковий цикл, над яким автор працював понад двадцять років. Головні персонажі вступають у боротьбу з могутніми інопланетянами з планети Рамерія і звільняють Країну від космічних прибульців

Немає коментарів:

Дописати коментар