вівторок, 12 червня 2018 р.

Літні читання 2018 для вихованців центру соціальної реабілітації «Шанс»


До центральної бібліотеки для дітей регулярно приходять на гостину вихованці Білоцерківського реабілітаційного центру для дітей «Шанс». Ось і 7 червня працівники центральної бібліотеки для дітей запросили до книгозбірні своїх особливих читачів.


Бібліотекарі запропонували дітям мандрівку «Книжковою країною». Читачі із задоволенням подорожували чарівною оселею дитячої книги, яка не залишила жодну дитину байдужою. Тут їх зустріло розмаїття цікавих та яскравих книг, газет і журналів.

Їм було цікаво все: «книжкова людина», яскраві виставки-інсталяції, чим займається бібліотекар, чому книжки розміщенні на полицях саме в такому порядку, звідки така кількість іграшок в ігровій кімнаті та багато іншого.
Дитячій радості не було меж, коли на імпровізованій сцені з’явилися герої лялькової вистави «Пан Коцький». Казка зацікавила глядачів і вони співпереживали із героями вистави, сміялися, хвилювалися і бурхливо реагували на захоплюючі епізоди.

Далі була «ігрова поезія», загадкова вікторина, огляд веселих книг і мистецька година у виставковій залі бібліотеки-філії №8, яка подарувала справжню насолоду гостям бібліотеки.


А вже 12 червня вихованці «Шансу» святкували День казки, який організували спеціально для них. Це свято, якого немає в жодному календарі, проте всі діти люблять казки, а дорослі з великим задоволенням розповідають та читають їх дітворі.

  
Бібліотекарі – не виняток. Вони ще раз перегорнули сторінки улюблених казкових історій «Рукавичка», «Червона Шапочка», «Пан Коцький», щоб в особах розповісти ці історії таким вдячним глядачам.

 
А от свою акторську майстерність діти змогли показати, взявши участь в інсценізаціях «Ріпки» та «Колобка». Діти з великим захопленням перевтілювалися в казкових героїв. Виступи були цікаві, з гумором і вирізнялися оригінальністю постановки так, що глядачі щиро підтримували своїх героїв гучними оплесками.




Цікаво і весело відбулась казкова вікторина «У світі казок», під час якої читайлики змагалися у знанні українського фольклору.


Цього дня казка навчала дітей бути дружніми, добрими та допомагати один одному. Свято подарувало і артистам, і глядачам веселий настрій та багато радості.

«День казки» завершився переглядом мультфільмів «Солом’яний бичок» та «Чарівний дзвоник». Швидко промайнув час, але ця зустріч з казкою була далеко не остання.


Усі ці заходи – це лише невеличка частинка Літніх читань – 2018, кожен день яких – це сюрприз, що залишає по собі найкращі спогади про літо.

Немає коментарів:

Дописати коментар