вівторок, 26 червня 2018 р.

Благословенна будь, державо молода!

28 червня – доленосний день для українського народу. У цей день країна отримала документ, за яким живуть нинішні покоління – Конституцію України.

26 червня працівники центральної бібліотеки для дітей запросили своїх користувачів взяти участь у історичному екскурсі «Благословенна будь, державо молода!», який супроводжувався відеопрезентацією.


Маленькі громадяни дізналися про перший правовий документ – «Руську правду», Литовські статути, Конституцію Пилипа Орлика, спробу затвердження Конституції 29 квітня 1918 року тощо.

У червні 1996 року депутати Верховної Ради ухвалили Конституцію України. Це сталося на п’ятий рік після проголошення незалежності. Народні обранці працювали усю ніч з 27 на 28 червня – загалом безперервно 23 години. Під час голосування «ЗА» висловилися 315 парламентарів.

Прийняття Конституції закріпило правові основи незалежної України, її суверенітет і територіальну цілісність, стало важливим кроком у забезпеченні прав людини та громадянина, сприяло подальшому підвищенню міжнародного авторитету України на світовій арені.

Отримавши вичерпну інформацію, читачі бібліотеки із задоволенням розгадували кросворд, де ключовим стало слово «Конституція», відгадували анаграму зі словом «Україна».

 Наступним завданням для розумників та розумниць було відшукати частини пазлу, що заховалися на книжковій виставці, правильно визначивши книги, що розповідають про правову систему держави та скласти з них картинку. В результаті діти склали карту України.

Старші учасники заходу взяли участь у відеовікторині «Таємниці Конституції». Молодші – підготували інсценівку «Україна – спільний дім».

Читачі в черговий раз пересвідчилися, що і про серйозні речі можна говорити цікаво. 

Тож запрошуємо всіх до центральної бібліотеки для дітей! На вас чекають сучасні українські книги, періодичні видання, неймовірні зустрічі та різноманітні заходи.

Немає коментарів:

Дописати коментар