четвер, 15 жовтня 2020 р.

Юним підприємцям

 Закласти основи фінансової поведінки, організувати власну прибуткову справу – важливі елементи дорослого життя – допоможуть нові книги, які надійшли до фонду книгозбірні.


Біденко С. Книга юного підприємця. 9 детальних планів своєї справи для підлітків / Сергій Біденко, Ірина Золотаревич. – Х. : ВГ «Основа», 2019. – 144 с.

Ця книга – важливий крок підлітка в організації власної прибуткової справи. Адже в ній йдеться про реальні способи заробітку, даються корисні поради щодо плану створення своєї справи. Книга юного підприємця допоможе організувати свою роботу та роботу команди; знайти спільну мову з партнерами, замовниками, клієнтами; відстежувати доходи і витрати; зрозуміти, як влаштований великий і маленький бізнес, і головне: заробити свої власні перші гроші. Створювати та розвивати свою власну справу це цікаво!


Лібер Р.  Як говорити з дітьми про гроші / Рон Лібер ; пер. з англ. Антоніна Ящук, Казимир Мужановський. – К. : Наш формат, 2019. – 192 с.

Діти постійно чують про гроші і багато запитують про них. Але батьки часто не знають, як говорити на цю тему, тим самим втрачаючи шанс закласти основи фінансової поведінки - важливого елементу дорослого життя. Для автора цієї книжки - фінансового колумніста Рона Лібера - бути хорошим батьками означає розмовляти з дітьми й про гроші також. У книжці Лібер дає поради, як обговорити із синами й доньками найважливіші теми: кишенькові гроші, заощадження, подарунки на дні народження, персональні покупки, благодійність, підробіток тощо. Ці поради допоможуть у вихованні щедрих, нерозбалуваних і незациклених на грошах дітей.

Автор цієї книжки показує, як розмовляти про кишенькові гроші, підробіток, подарунки, покупки телефонів, планшетів чи іграшок, а також про уміння заощаджувати, ділитися й витрачати.

Немає коментарів:

Дописати коментар