середа, 6 вересня 2023 р.

6 вересня - День читання книг

         День започаткували в США. Але популярність цієї події вийшла  за межі держаних кордонів Америки і поширилася світом. Світом, що любить читати та відчуває брак часу для читання. Свято покликане нагадати людям про важливість читання. Цей день створений, щоб підбадьорити тих, хто любить читати, або нагадати тим, кому такий процес зовсім не подобається. Тож сьогоднішній день є ідеальним шансом виділити час для того, щоб надолужити пропущене. У сучасному світі, насиченому технологіями, інформацією, стресами та тривожністю, День читання книги запрошує на мить розслабитися та погортати сторінки.

Книги просвітлюють та запрошують у захопливі подорожі. Читання знижує стрес на 68 відсотків. Читаючи всього 20 хвилин на день, ви зможете прочитати 1,8 мільйона слів за рік. При середньому значенні 500 слів на сторінку це означає, що за рік ви прочитаєте 3 600 сторінок. Це 12 книг по 300 сторінок кожна. Читання - це найшвидший спосіб поповнення словникового запасу, а також дає унікальну можливість повністю зануритись в думки та відчуття іншої людини. За даними вчених, це може покращити соціальні навички людини та робить її більш співчутливою до інших.

  Тож День читання книг запрошує взяти книжку, і почати читати сьогодні і кожного дня хвилин 10 -15, наприклад перед сном. І через кілька тижнів ви вже в рядах книголюбів.

  Вітаємо вас, книголюби і книголюбчики, зі святом і бажаємо вам завжди захопливого читання!











 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар