пʼятниця, 1 вересня 2023 р.

Ми українці! Честь і слава незламним!

         


        Піднесений патріотичний настрій панував в центральній бібліотеці для дітей 1 вересня, де зібралися п’ятикласники гімназії-початкової школи №11 на перший урок «Ми українці! Честь і слава незламним!».



 

На початку заходу завідувачка ЦДБ Олена Корнієнко привітала школярів з новим навчальним роком та побажала, щоб навчання відбувалося в максимально спокійній атмосфері, було сповнене позитивними емоціями, цікавими подіями, новими знайомствами, легкістю в навчанні, та запропонувала дітям цікаву гру-подорож «Україно моя - ти могутня і сильна».


 

Мандрівка Україною проходила в кілька етапів. З історичного   хроноскопу «Нескорена, незламна, вільна і велична» учні дізналися про ключові події становлення незалежності від давнини до сьогодення, про видатних особистостей, які зробили свій внесок у цей процес і стали гордістю України. Особлива увага приділялася подіям, які сьогодні відбуваються в країні, адже молоде покоління українців має знати, яким шляхом наш народ йшов до незалежності, якою ціною продовжуємо її відстоювати.

Презентуючи книжкову виставку, пані Олена познайомила дітей із  книжками про історичне минуле, унікальні культурні традиції, природні багатства країни. Діти дізнатися багато цікавинок про державні символи, помандрували в історію та навіть намріяли щасливе майбутнє для України під синьо-жовтим стягом.  

Школярі захоплювалися та надихалися патріотичною атмосферою, складаючи з пазлів символи українського народу, розгадуючи кросворд з ключовим словом «Україна», відповідаючи на запитання вікторини «Що ти знаєш про Україну?».






 

Закінчився захід патріотичним флешмобом «Україна – це ми!» і побажанням, щоб наступний День знань був уже повоєнним.



 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар