середу, 17 лютого 2016 р.

Крізь пекло афганської війни



17 лютого в читальній залі дитячої книгозбірні для старшокласників БЗШ №11 відбулася зустріч – вшанування «Крізь пекло афганської війни», на яку завітав колишній воїн-інтернаціоналіст, учасник бойових дій в Афганістані,  полковник у відставці Віктор Григорович Шаптала. 
 «Сьогодні ми шануємо пам'ять тих, хто поліг на афганській землі, та вклоняємося тим, хто прийшов з війни живим, хоча й з пораненою душею. Молоді люди йшли туди не за орденами і медалями, вони свято вірили, що виконують свій інтернаціональний обов’язок, вони вірили, що несуть визволення народу Афганістану, вірили, що йдуть не воювати, а захищати. Майже 10 років тривала ця війна, яка принесла тисячі жертв, сльози і горе в мирні родини», - такими словами почала захід до дня пам’яті воїнів-інтернаціоналістів афганської війни завідувачка ЦДБ Олена Корнієнко. 

 Захід пройшов у формі розповіді та відповідей на питання. Віктор Григорович розповідав, що він служив в найгарячішій точці – захищав аеропорт Шинданд. Посивілий чоловік згадував свою юність, своїх товаришів, з якими воював пліч-о-пліч,  та тих, хто не повернувся з чужої війни живим. Головне, що з перших днів служби в Афганістані колишній воїн-інтернаціоналіст пізнав ціну життя, ціну справжньої чоловічої дружби, ціну взаємовиручки і взаємопідтримки, склав екзамен на зрілість, мужність та гідність.

 На завершення заходу всі присутні подякували Віктора Григоровича за змістовну розповідь гучними оплесками та вручили на згадку невеликий подарунок.

 

1 коментар: