середу, 17 лютого 2016 р.

Що читати малечі?



Юрій Бедрик – один із найпотужніших українських поетів, який у своїй творчості органічно поєднує вишуканість класичної поетики із жвавим, мобільним, креативним мисленням сучасної дитини. Поетичний світ Юрія Бедрика дуже близький, затишний, його образи яскраві і влучні, а поетичні рядки легко запам’ятовуються і «розтягаються на цитати».


Бедрик Ю. Тьотя Бегемотя / Юрій Бедрик . – К.: Грані-Т, 2010. – 48 с.
«Тьотя Бегемотя» Юрія Бедрика  стала леґендою сучасної української літератури для дітей.
Вперше оприлюднені в славетному свого часу дитячому журналі «Соняшник», ці вірші одразу ж полюбилися не лише юним, а й навіть дорослим читачам. Інакше не могло й бути, адже це справжня поезія — добра, цікава, красива й усміхнена! Прості, теплі, “домашні” сюжети, які переповідає автор. Надміру дбайлива мама, яка, збираючи надвір маля, натягає на нього тисячу і один кожушок (“Збирала кроличка надвір кроленя”); школярі-першачки у “ще не вдяганих штанятах” і “ще не взуваних сандалях” (“Слоник-школярик”); маленькі ласуни, які наїдаються, як поросята, цитрусовими і тоді страждають від алергії (“Свинка Яринка”) – з цими персонажами нас знайомить книжка. 


Бедрик Ю. Снюсь-нюсь-нюсь: вірші для дітей / Юрій Бедрик . – К.: Фонтан казок, 2015. – 48 с.
 Вам може видатися дивною така назва: от що таке «нюсь» – спитаєте ви. Відповідь отримаєте, прочитавши назву вголос. А прочитавши, матимете перше уявлення про нові вірші Юрія Бедрика – у них багато гри з мовою, гумору й логічних парадоксів, які буде цікаво розгадувати молодшим школярам. Бо саме для них, а не для дошкільнят, ці вірші. Читачі Бедрика виросли з «Тьоті Бегемоті» й доросли до «Снюся» – між двома дитячими книжками цілком дорослого й у міру класицистичного поета минуло аж 5 років!

Читайте та насолоджуйтесь!

Немає коментарів:

Дописати коментар