понеділок, 15 лютого 2016 р.

Найтаємничіший український дитячий письменник



Друзі!
Пропонуємо вам познайомитись з творчістю Олега Чаклуна, найтаємничішого українського дитячого письменника, справжнього чаклуна, лише цілком сучасного. Зустрівши його випадково на вулиці, ви нізащо не здогадаєтесь, хто він, – бо одягнений він буде не в пурпурну мантію, а в звичайні джинси й футболку; та й свої особливі чаклунські знання він зберігає не в стародавніх фоліантах, а в новітніх ґаджетах. Тим не менше, він може розповісти вам чимало цікавого й важливого.


Чаклун О. Банка варення: казки / Олег Чаклун. – К.: Фонтан казок, 2014. – 40 с., іл.
Як порятувати сестричку, що втрапила в зачаровану банку з-під варення, яке вона сама ж і з’їла, ні з ким не поділившись? На що здатен маленький вітерець, який мріє про великі справи? Хто допоможе вирости кущикові, якого затіняють поважні дорослі дерева? Чи можна врятувати друга, який ніколи не прибирає за собою іграшок? Відповіді на ці питання ви знайдете у книзі автора. Казки Олега Чаклуна вчать бачити незвичайне в звичайному, цікаве в буденному, казкове в усьому, що нас оточує. Вони розвивають у дитини кмітливість, наполегливість, совісність і добре серце.

Чаклун О. Іскра: оповідання / Олег Чаклун. – К.: Фонтан казок, 2014. – 88 с., іл.

Що потрібно для того, щоб стати справжнім чарівником? Певно ж – іскра… А ще – мудрий наставник, який не лише навчить усього, що треба знати чарівникові, й не лише по-новому «відкриє очі» на світ і всі процеси та явища, які відбуваються в ньому, а й даватиме все нові й нові завдання – щоразу складніші… І так доти, доки не настане час найскладнішого і найважливішого завдання – того, де без іскри не обійтися…


Чаклун О. Калюжа: оповідання / Олег Чаклун. – К.: Фонтан казок, 2014. – 16 с., іл.
Відкриття далеких-предалеких країв, приголомшливі мандри за моря-океани, пізнання світу, в якому царює стихія води, — усі ці пригоди й насолоди починаються для малюка зі… звичайнісінької калюжі! Саме тому всі діти такі охочі до того, щоб у кожніську калюжу на своєму шляху зачалапати, виміряти її вздовж і впоперек, а головне — побачити в ній відображення себе і неба. Письменник Олег Чаклун у цій книжці провокує дорослих на те, щоб наново пережити
цю насолоду разом зі своїм малюком.

  
Чаклун О. Коротунчик: повість-казка / Олег Чаклун. – К.: Фонтан казок, 2014. – 48 с., іл.
Книга містить п’ять коротеньких оповідок. Власне казкою можна назвати лише одну з них – найдовшу, адже там справді відбувається казкова подія – ліхтар оживає і мандрує містом. Інші – маленькі історії про дітей: їхні забави та забавки, які, щоправда, в дитячій уяві, теж оживають. Втім, уже й маленька дитина, якій батьки читатимуть цю книжечку, матиме над чим замислитись. Наприклад, чи гарно проміняти улюблену іграшку на нову («Коротунчик»), чи можна, хай і ненавмисне, обдурювати маму («Важлива справа»), а в забавах братика і сестрички діти впізнаватимуть свої («Нявчик» і «Гавчик»).

Чаклун О. Швейцарські казки / Олег Чаклун. – К.: Фонтан казок, 2015. – 72 с., іл.
Величні льодовики, полонини, ліси, водограї й численні озера… Усе це – Швейцарія, країна краси, точності й надійності. Навіть місцеві корови якось невловимо відрізняються від своїх одноплемінниць з інших країн. Вони неквапом жують, споглядаючи туристів, і всім своїм виглядом доводять, що займаються надзвичайно важливою справою. Ще б пак! З їхнього неповторного альпійського молока будуть створені знамениті швейцарські тверді сири, а також найсмачніший у світі шоколад.
Такі ж і казки Швейцарії – дивні, таємничі й смачні, як добрий кухоль пінистого альпійського молока. Олег Чаклун не раз мандрував її горами й луками, спілкувався з цікавими людьми, казкарями й чарівниками, – і розказав нам ці чудові казки про дивовижних героїв і їхні неймовірні пригоди, сповнені загадок і несподіванок.

Немає коментарів:

Дописати коментар