суботу, 20 лютого 2016 р.

“А сотня сніжинок гарячих сльозами стікала з небес”

Неначе все в страшному сні.
Вмирають люди за свободу
.
Про них складають вже пісні
-
ГЕРОЯМ СЛАВА І НАРОДУ!
Революція Гідності не лишила байдужим жодного свідомого українця. На майдані у серці Києва сконцентрувалася душа великого українського народу, нескореного і непереможного. 
Цими днями уся країна згадує про ті натхненні і трагічні дні, Небесну Сотню, і, звісно, про справжніх живих героїв, що, долаючи біль і страх, боролися, загоювали рани і знову поверталися до палаючих барикад.
На знак вшанування сили духу справжніх патріотів, котрі віддали життя під час Революції гідності, в Центральній бібліотеці для дітей відзначили День Героїв Небесної Сотні. 19 лютого в читальній залі відбулася година-реквієм “А сотня сніжинок гарячих сльозами стікала з небес”
Юні читачі, шестикласники БЗШ №11, уважно слухали бесіду бібліотекаря ЦДБ Антоніни Даценко «Пам’яті героїв майдану», яка  в хронологічній послідовності розкрила трагічні події, що відбулися в Києві на Майдані в 2013-2014 роках. Гість заходу, учасник АТО Олександр Романчук розповів про Героїв України, які не пожалкували свого життя, вибираючи свободу для рідної землі.
Трагічні події не лишили байдужими і читачів-підлітків ЦДБ. Карина Лозко та Маргарита Байларова з притаманною їм безпосередністю читали вірші, присвячені героям та матерям загиблих героїв: «Пробачте мамо» Олени Іськової, «Пам'яті загиблих на майдані» Оксани Максимишин–Корабель, «Серце плакало» Сергія Сірия та переглянули відео «Герої не вмирають». 

Всі присутні познайомились з фото-виставкою «Небесній сотні - шана й молитви», на якій були представлені книги про ці страшні події та фотографії українських патріотів, що загинули, відстоюючи права та свободи людини на майдані. 
Героям Майдану, які віддали своє життя за світле майбутнє України, присвятили хвилину мовчання. Вічна пам'ять Небесній Сотні!



Немає коментарів:

Дописати коментар