середу, 19 лютого 2020 р.

Мовна гра «Рідна мова – серця подих»


Під гаслом «Хай живе рідна мова!» в центральній бібліотеці для дітей 18 лютого відбулася 
мовна гра «Рідна мова – серця подих».


Завідувачка відділом обслуговування Інна Кабула ознайомила читачів – учнів 7-Г класу БЗШ №11 з історією свята. Школярі уважно прослухали дискусію чотирьох пасажирів англійця, німця, італійця та українця, які 1916 року їхали в купе швидкого потягу Львів – Відень, про мови, чия ж краща, котрій належить світове майбутнє. Кінець історії вразив учнів, бо львівський юрист Богдан Косів розповів попутникам оповідання про багатство й можливості української мови під назвою «Першій поцілунок», що складалося з 174 слів на одну літеру «П» і прочитав вірш «Самітній сад», де всі слова починаються на літеру «С».


Семикласники з приводу цього із захватом висловлювали свої думки та визнали, що рідна милозвучна українська мова буде жити вічно поміж інших мов світу.


Підлітки із задоволенням здійснили мандрівку казками народів Європи, вгадуючи за уривком твору автора, назву казки і країну письменника, а потім юні шанувальники рідного слова занурилися у мовні змагання, де їх чекали різноманітні конкурси «Продовж речення», «Шифрувальники», «Упізнай слово», «Чарівна скринька», «Буква до букви – і виникло слово». Діти згадували прислів’я, приказки, поетичні рядки про мову, змагалися в промовлянні скоромовок, відгадували кросворд «Рідна мова».






Наприкінці заходу користувачам була презентована книжкова виставка, представлена розмаїттям мовознавчих видань, словників, довідників, збірників, низкою публіцистичних статей з періодики, афоризмами, крилатими висловами, кращими зразками поезії та прози українських авторів про рідну мову.

Немає коментарів:

Дописати коментар