понеділок, 11 січня 2021 р.

КНИГА ДНЯ

 Православний світ відзначає Святки - два тижні цікавих, веселих та феєричних свят, які триватимуть аж до Водохреща 19 січня.  

В цей 12-денний період українці відзначали й відзначають свята радісним співом, побажаннями щастя, здоров'я, добробуту. Діти, як маленькі янголи, ходять по хатах, сповіщаючи прихід Христа, милість Божу на землі. Приносять в дім радість, натомість отримують дарунки, бо щедрість, гостинність завжди плекалися в народі як найбільша чеснота.

КНИГА ДНЯ

КОЛЯДКИ, ЩЕДРІВКИ, ЗАСІВАНКИ / Уклад. Л. Гуменна; ілюстр. О. Гарбуз . – Х. : Талант, 2014. – 64 с. : іл.

         У цій книжці зібрані старовинні звичаї святкування Коляди - від Різдва до Водохреща. Подані улюблені колядки, щедрівки, віншівки й засіванки - окремо для хлопчиків, окремо для дівчаток, а деякі загальні, які варто співати всією родиною, бо нічого не дає малечі більшої втіхи, як робити добру справу з рідними людьми!

У книзі є дуже багато пізнавального матеріалу: вказується дата свята, описується само свято, його основні традиції, а потім надруковані колядки, щедрівки або засіванки, які прийнято співати до певного свята.

Ця книжка знадобиться усім, хто любить народну пісню і прагне долучитися до самобутнього українського звичаю – колядування. Тут є пісні на всі смаки – від прадавніх коляд про створення світу до сучасних авторських пісень, які живуть поміж людьми.


 

Немає коментарів:

Дописати коментар