пʼятницю, 12 березня 2021 р.

КНИГА ДНЯ

 В Україні 14 березня відзначають День українського добровольця, затверджений  Постановою Верховної Ради        2017 року з метою «вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України».

КНИГА ДНЯ

 Котлярчук А. Добровольці. Доба героїв: фотопроєкт / Андрій Котлярчук. – Київ: Мистецтво, 2019. – 320 с.: фото.

Фотопроект історії війни Андрія Котлярчука присвячено добровольцям, ветеранам АТО. Проект довжиною у п`ять років: 2014–2018 рр.

У виданні репродуковано великий масив світлин, через які ми бачимо, як поступово відроджувалася могутність української армії.

         Зйомки зроблені у єдиному художньому ключі, портрети бійців дивляться на глядача неначе з батальних полотен минулих часів. Сотні вдумливих кадрів, сотні портретів бійців до та після бою. У цих обличчях фіксується мужність та рішучість до перемоги.

Ілюстративний ряд супроводжують сотні висловлювань, спогадів, спостережень учасників подій.

До книги увійшло також багато зображень жанрових сцен, пейзажів та натюрмортів.

Чи можливо знайти на війні естетику? Чи реально показати карколомні моменти протистояння привабливо? Чи можна поєднати документалістику з художнім баченням? Відповіді на ці та інші питання дає проект Андрія Котлярчука з виразною назвою «Добровольці. Доба героїв».

Немає коментарів:

Дописати коментар