понеділок, 22 березня 2021 р.

День в календарі


        22 березня у всьому світі відзначається як Всесвітній день води і водних ресурсів, запроваджений Генеральною Асамблеєю ООН в 1993 році з метою привернення уваги до проблем якості питної води, необхідності охорони водних ресурсів та їх раціонального використання по всій планеті. Його основна тема на 2021 рік - визнання цінності води.

Вода - колиска життя. Без неї неможливе існування жодної з відомих форм живих істот - рослин, тварин, бактерій і інших. Людина також не може прожити без води. Наше тіло на 80% складається з цієї унікального речовини, у водному середовищі відбуваються всі обмінні процеси в організмі.

         Вода потрібна нам кожного дня - ми використовуємо її для пиття, приготування їжі, миття, охолодження, нагрівання й майже на кожному етапі виробництва товарів. Хоча понад 70% поверхні Землі вкрито водою, тільки близько 3% цієї води є прісними.

КНИГА ДНЯ

Наука для малюків. Вода

          Книга «Вода» задовольнить першу допитливість маленьких чомучок, яким цікаво все навколо, особливо все пов'язане з водою. Тут зібрано зрозумілу для малюків інформацію про моря й океани, хмари, підземні джерела та різні стани води. Щоб вивчати цю інформацію було легко та цікаво, кожен розворот виконано у вигляді панорамної картинки, яку можна довго і з задоволенням розглядати, а малюка буде супроводжувати яскравий персонаж і його милий котик.

«У малюка є пляшечка, а в ній вода. У води немає кольору, смаку і запаху. Але з нею відбуваються дивовижні перетворення!». Дізнайтеся, як подорожує вода по всьому світу і всередині тіла малюка. З'ясуйте відповіді на такі питання, як «чому йде дощ?», «як виходять хмари?», «де брати чисту питну воду?» і багато інших.

 Безліч нових слів, фактів, предметів і явищ чекають на вас на сторінках книги «Вода». І коли ви всі їх вивчите, з виданням можна продовжувати грати, складаючи нові і нові історії за сюжетними картинками: що робить малюк в пустелі, в лісі, на морі, на кухні? На вас чекає багато цікавого!

Всесвітній день води

https://www.youtube.com/watch?v=2gUVqWv2mFY

Немає коментарів:

Дописати коментар