пʼятницю, 19 березня 2021 р.

КНИГА ДНЯ

 


         20 березня в день весняного рівнодення відзначається Всесвітній день Землі.

Засновник цього дня – відомий американський громадський діяч Джон Мортон. Він розгорнув кампанію з висаджування дерев і чагарників у 1840-х роках, щоб розвивати в людях дбайливе ставлення до навколишнього середовища.

Ця ідея так сильно його захопила, що коли він став секретарем штату Небраска в 1872 році, то запропонував встановити спеціальний день, присвячений озелененню. Так з’явився День дерева, який одразу став дуже популярним. За перший такий день жителі штату висадили приблизно мільйон дерев, після чого їх ініціатива переросла в громадський рух.

Зміст цього свята розширився. Ідея перетворилася на День Землі, який став загальнонаціональним. А в 1971 році ООН офіційно визнала це свято, і воно стало всесвітнім.

Свято покликане сприяти популяризації піклування про навколишнє середовище задля того, аби якнайдовше зберегти екосистему планети у задовільному стані.

КНИГА ДНЯ

Пруцакова О. Екологія для дітей / О. Пруцакова, Н. Пустовіт, О. Колонькова, М-во охорони навколиш. середовища України. – К. : ГНОЗІС, 2007. – 68 с.

  

Не  одне  десятиріччя  накопичувались  проблеми  у взаємовідносинах людини і природи. Зараз на планеті Земля немає жодної ділянки суші або моря, де  б не були виявлені сліди людської діяльності. Все це аж ніяк не сприяє  покращенню  екологічного  стану.  Тому  так  гостро  зараз  стоїть  питання виживання людства на Землі.

Головним  завданням  книги є формування у дітей початкових уявлень про оточуючий нас світ, про взаємозв’язок «Природа – людина»,  щоб  вони усвідомили,  що  людина – то  є  частина  Великої Природи,  і  вижити  людство  може  лише  за  умови,  що  кожний  у  будь-якому куточку  планети  дбатиме  про  збереження  і  захист  природи.

 «Екологія для дітей»  спрямована  на  безпечне  довкілля  та виконання  обов’язку  дитини  щодо  охорони,  раціонального  використання  та відтворення природних ресурсів.

Книга містить цікаві факти, творчі і дослідницькі завдання, доступні для дітей 6-10 років.

Екологічна казка

https://www.youtube.com/watch?v=8QFHBI3KpnY

Немає коментарів:

Дописати коментар